Articole GeneraleComunicate de presaEducatieEvenimenteSocialStiriStiri Locale

41 de ONG-uri au participat la o sesiune de creștere a capacității organizaționale, susținută de Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina

Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina a desfășurat, în perioada 26-28 ianuarie 2024, la Gura Humorului, o sesiune de creștere a capacității organizaționale, pentru cele 41 de ONG-uri beneficiare ale proiectului „ACT4NGO – Activități, Capacitare și Training pentru Organizațiile Neguvernamentale care militează pentru eradicarea sărăciei”.

Evenimentul a avut scopul de a îmbunătăți abilități precum planificarea strategică, managementul resurselor și dezvoltarea de strategii eficiente, în cadrul organizațiilor non-guvernamentale. Acțiunea s-a dovedit potrivită pentru schimbul de experiențe și bune practici între organizații. Participanții au învățat unii de la alții, cât și de la specialiști.

Activitatea este parte a proiectului „ACT4NGO – Activități, Capacitare și Training pentru Organizații Neguvernamentale care militează pentru eradicarea sărăciei”, derulat Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, în colaborare cu CenRes Suceava, Asociația Novapolis, FONSS și Fønix AS, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România.

Scopul proiectului ACT4NGO este capacitarea a 40 de ONG-uri mici care activează în comunitățile sărace din mediul rural, în vederea creșterii impactului acestora la nivel regional și național, prin oferirea unui pachet de servicii de vizibilitate, mentorat, instruiri tematice pentru lobby și advocacy și includerea lor într-o rețea naționala de luptă pentru eradicarea sărăciei.

Articole Similare

Back to top button