Articole GeneraleExterneSPORTStiri

Jannik Sinner a câștigat turneul Australian Open 2024

Jannik Sinner a devenit duminică, 28 ianuarie, în arena Rod Laver, campionul de la Australian Open 2024.

Sportivul italian l-a înfruntat în finală pe Daniil Medvedev, câștigând meciul, cu scorul de 3-2 la seturi, după aproape trei ore și 50 de minute de joc.

Rusul a condus cu 2-0, însă Sinner a revenit spectaculos și s-a impus în a doua parte a duelului, scorul final fiind 3-6, 3-6, 6-4, 6-4, 6-3.

Italianul de 22 de ani, antrenat de Darren Cahill, a câștigat, astfel, primul turneu de Grand Slam din carieră. Cel mai bun rezultat la o competiție majoră fusese semifinala de la Wimbledon din 2023. Sinner a devenit și primul italian din istorie care a cucerit trofeul de la Australian Open.

„Drumul meu a fost destul de rapid. Am câștigat un Challenger când aveam 17 ani, apoi am câștigat NextGen și apoi a venit primul turneu ATP. Deci experimentezi astfel de lucruri și apoi încerci să continui să te îmbunătățești. Nici nu-ți dai seama cât de repede merg lucrurile. Stau acum aici cu acest trofeu, uitându-mă la el și trebuie să conștientizez ce am realizat, pentru că este unul dintre cele mai importante titluri din sportul nostru, dar, pe de altă parte, știu și că trebuie să continui să muncesc pentru a avea alte ocazii ca asta”, a declarat Jannik Sinner.

Articole Similare

Back to top button