Articole GeneraleComunicate de presaPoliticStiriStiri Nationale

Gheorghe Șoldan: „Unirea marelui Cuza este continuată astăzi prin Autostrada Moldovei”

Deputatul social-democrat Gheorghe Șoldan a declarat miercuri, 24 ianuarie, că „Unirea marelui Cuza este continuată astăzi prin Autostrada Moldovei – unirea economică efectivă a Moldovei cu restul țării”.

Parlamentarul a subliniat faptul că proiectul va conduce la dezvoltarea rapidă a întregii zone, prin creșterea investițiilor și crearea de noi locuri de muncă, mai bine plătite. „Nu e doar o promisiune electorală. E un fapt”, a declarat Gheorghe Șoldan, precizând, de asemenea, că șantierele sunt deschise pe toate tronsoanele A7.

Autostrada Moldovei este finanțată din fonduri europene, iar constructorul este român. Deputatul PSD consideră că acestea, alături de faptul că investiția se realizează în mandatul ministrului social-democrat Sorin Grindeanu, constituie o „formulă perfectă”.

„În 2024, de altfel, Ministerul Transporturilor beneficiază de un buget record, A7 fiind unul dintre marile proiecte de infrastructură care vor lega Moldova de restul țării. Avem promisiunea ministrului Sorin Grindeanu că până la finele anului 2024 vor începe lucrările și pe tronsoanele Pașcani – Suceava, Suceava – Siret”, a adăugat Gheorghe Șoldan.

În același timp, politicianul a susținut și o serie de declarații despre reforme, administrație și politică, în contextul Zilei Unirii Principatelor. „Unirea de la 24 ianuarie 1859 ne-a arătat cât de important este ca românii să fie uniți, pentru interesul lor personal, pentru interesul României. Alexandru Ioan Cuza a fost domnitorul care a visat la o Românie modernă și europeană și a făcut primii pași importanți în această direcție. Alegerea lui ca domn al Moldovei și Țării Românești a fost doar începutul unui drum lung. Un drum care a început cu un val de reforme care au schimbat complet societatea românească și au avut ca principal scop reducerea inechităților sociale și îmbunătățirea condițiilor de trai.

Între timp, au trecut 165 de ani și Moldova a rămas puțin în urmă, e drept. Nu a mai apărut nici un Cuza în clasa politică și cu siguranță nici noi nu am mai fost așa de uniți.”, a declarat deputatul PSD.

Articole Similare

Back to top button