AdministratieArticole GeneraleStiriStiri Locale

Prefectul Alexandru Moldovan a purtat discuții cu protestatarii din Vama Siret

Prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, a fost prezent și miercuri, 17 ianuarie, printre transportatorii și fermierii care protestează în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei din Siret, purtând discuții cu aceștia.

„La fel ca în zilele precedente, în cadrul discuțiilor purtate cu protestatarii am reiterat disponibilitatea pentru dialog deschis, constructiv. Suntem receptivi la problemele punctuale, specifice județului la a căror rezolvare ne putem implica instituțional”, a declarat prefectul județului Suceava. Acesta a adăugat că, în același timp, a făcut apel la respectarea legii, la conștientizarea faptului că întreruperea totală a circulației pe un drum european are consecințe negative pe multiple planuri.

În cursul zilei de astăzi, începând cu ora 9:30, s-a dispus începerea activității de procesare a autovehiculelor de transport marfă aflate în coloană pe E85, dinspre orașul Siret către Ucraina. Traficul autoturismelor, microbuzelor și autocarelor s-a desfășurat, în această perioadă, normal, atât pe sensul intrare cât și pe cel de ieșire din punctul vamal.

De asemenea, în PTF Vicovu de Sus, s-a finalizat procesarea autocamioanelor staționate între oraș și punctul vamal, circulația desfășurându-se normal.

„Nu în ultimul rând, țin să remarc profesionalismul de care au dat dovadă jandarmii și polițiștii din cadrul serviciului rutier, în această perioadă neînregistrându-se incidente deosebite”, a adăugat Alexandru Moldovan.

Articole Similare

Back to top button