Articole GeneraleComunicate de presaEducatieStiriStiri Locale

Masă rotundă, care a reunit cadre didactice și studenți de la Chișinău și Suceava, organizată la Facultatea de Istorie și Geografie din cadrul USV

Marți, 16 ianuarie, Facultatea de Istorie și Geografie din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava și Facultatea de Istorie și Filosofie din cadrul Universității de Stat din Moldova au organizat, la Suceava, masa rotundă cu tema „Spațiul Românesc, între Istorie și Geopolitică”.

Manifestarea se înscrie într-o serie complexă de colaborări didactice și științifice între cele două instituții. Printre acestea se numără derularea unor masterate în regim cu dublă diplomă (domeniile Istorie și Geografie), organizarea în comun a practicii de specialitate și organizarea, la Suceava și Chișinău, a Congresului istoricilor români.

Activitatea s-a bucurat de participarea rectorului Universității de Stat din Moldova, prof. univ. dr. Igor Șarov, a decanului Facultății de Istorie și Filosofie de la Chișinău, lector univ. dr. Igor Bercu, a prorectorului Universității „Ștefan cel Mare” prof. univ. dr. Ștefan Purici, a decanului Facultății de Istorie și Geografie, domnului prof. univ. dr. Florin Pintescu, precum și a altor cadre didactice de la cele două instituții de învățământ superior. Nu au lipsit studenții înmatriculați la programul de masterat „Istorie: permanențe, interferențe și schimbare”, atât de la Chișinău, cât și din Suceava.

În a doua parte a zilei, gazdele și invitații au participat la o aplicație practică la Mănăstirea Râșca, monument de referință pentru istoria comună a celor două maluri ale Prutului.

„Acest eveniment reprezintă o nouă punte de legătură între profesorii și studenții celor două universități, pe care vor păși împreună în realizarea proiectelor viitoare”, precizează organizatorii.

Articole Similare

Back to top button