Articole GeneraleComunicate de presaEducatieSocialStiriStiri Locale

Cluburile Rotary Botoșani și Suceava Cetate demarează un proiect comun, pentru două școli din medii defavorizate

În cursul lunii ianuarie a acestui an, Rotary Club Botoșani și Rotary Club Suceava Cetate demarează un proiect inedit, în beneficiul elevilor și cadrelor didactice din două școli din medii defavorizate din județele Botoșani și Suceava.

Cei doi organizatori ai proiectului „PRIETENIE ȘI INCLUZIUNE – COEZIUNE ÎN ECHIPĂ” și-au unit forțele pentru a realiza o serie de acțiuni care au drept obiectiv promovarea incluziunii sociale prin dezvoltarea relațiilor de prietenie, precum și consolidarea coeziunii în echipă și comunitate, prin implicarea tuturor actorilor educaționali în mediul școlar.

Mai specific, activitățile vor implica elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială „Ioan Murariu” Cristinești, județul Botoșani, și Școala Gimnazială „Constantin Tomescu” Pleșești – Școala Osoi, județul Suceava. Aceștia vor participa la schimburi de experiență și cursuri de specializare, pentru cadre didactice, ateliere de educație financiară, pentru copii, de acordare a primului ajutor. De asemenea, vor fi achiziționate cărți cu scopul promovării lecturii, ca primă opțiune pentru petrecerea timpului liber.

„Conceptul cheie al proiectului, PRIETENIA, este menit să transpună în practică teoria unei coeziuni a grupului prin consolidarea relațiilor între elevi, dar și între elevi și cadre didactice, între acestea și părinți, între membrii comunității, dar și între cele două școli implicate în proiect. Prin crearea acestor relații de prietenie, școlile vor avea o capacitate crescută de tratare a unor aspecte sensibile și vor sprijini proactiv elevii dezavantajați în vederea creării unui acces egal și neîngrădit pentru toți la educație”, transmit organizatorii.

Finanțarea proiectului se realizează în cadrul programului „Educație pentru noua generație”, susținut, implementat și co-finanțat de Rotary District 2241 România și Republica Moldova. Parteneriatul dintre Rotary Club Botoșani și Rotary Club Suceava Cetate presupune un angajament al organizațiilor de a promova și de a susține educația la toate nivelurile, accesul egal la instrumente educative moderne în beneficiul generațiilor tinere.

Articole Similare

Back to top button