Articole GeneraleComunicate de presaPoliticStiri Locale

Senatorul Ioan Stan: „PSD este pregătit de competiție, indiferent de scenariul vehiculat”

Senatorul Ioan Stan, președintele organizației județene PSD Suceava, a transmis vineri, 12 ianuarie 2024, o serie de precizări, în contextul discuțiilor privind alegerile electorale din acest an.

„Românii trebuie să știe că PSD este pregătit de competiție indiferent de scenariul vehiculat: cu comasare, fără comasare și indiferent de ordinea scrutinelor electorale. Un partid nu trebuie să își facă strategia pe astfel de aranjamente pre-electorale, ci pe ceea ce a livrat și poate livra alegătorilor”, declară Ioan Stan.

Parlamentarul sucevean a mai precizat că PNL își dorește comasarea alegerilor, în timp ce PSD nu a inițiat discuții în acest sens și nu acceptă propunerea partenerilor de coaliție, considerând neconvingătoare argumentele acestora.

„Dacă e să ne amintim, avem precedente în care alegătorii au fost chemați de mai multe ori la vot într-un singur an electoral, fără ca nimeni să se fi plâns de „oboseală electorală” (de exemplu, anul electoral 2000 cu 4 runde de vot: două tururi de alegeri la primari, două tururi la președinte plus alegeri parlamentare).

În altă ordine de idei, argumentul financiar este de tip sovietic. Pentru că dacă invoci economia la buget, cel mai eficient ar fi să nu se mai facă deloc alegeri, dar asta înseamnă moartea democrației. CCR a respins astfel de argumente când tot PNL a mai încercat comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare.

Cât despre argumentul că e bine să comasăm alegerile de dragul elevilor, acesta este de-a dreptul ridicol”, a afirmat liderul județean al PSD.

De asemenea, în comunicatul transmis se arată că PSD nu a cerut candidat comun la alegerile prezidențiale. Partidul va avea propriu candidat.

Despre scenariul demisiei actualului președinte al țării, Klaus Iohannis, Ioan Stan spune că nu are relevanță electorală: „Probabil singurul avantajat ar fi președintele PNL care ar deveni președinte interimar al României, fapt care l-ar putea salva în cazul unui eșec electoral al partidului său la alegerile europarlamentare”.

Articole Similare

Back to top button