Articole GeneraleComunicate de presaCulturaEvenimenteStiriStiri Locale

„Eminescu în limba franceză”, program cultural complex, organizat de Alianța Franceză din Suceava

Miercuri, 17 ianuarie 2024, de la ora 18:00, în cadrul proiectului După-amiezilor francofone la Suceava, Alianța Franceză din Suceava, în colaborare cu Biblioteca universitară USV, Colegiul Național „Mihai Eminescu” și Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”, organizează activitatea „Eminescu en français”/„Eminescu în limba franceză”.

Programul acestei activități dedicate poetului Mihai Eminescu va cuprinde:

  • expoziția de carte în limba franceză „Le poète Mihai Eminescu traduit en français”, prezentată de doamna bibliotecar Despina Rotaru (Biblioteca USV),
  • prezentarea „Petite histoire de la traduction de l’oeuvre de Mihai Eminescu en français”, realizată de lector univ. dr. Gina Puică de la Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării (USV),
  • recital de poezie susținut de elevii Colegiului Național „Mihai Eminescu” coordonați de prof. Cristina Hetriuc,
  • moment muzical propus de elevi ai Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu”, coordonați de prof. Petronela Munteanu.

„Activitatea își propune să prezinte atât traduceri în limba franceză ale unor poeme foarte cunoscute (Ce te legeni…, La steaua, Floare albastră, Sara pe deal…), cât și traducători și traduceri cu care publicul român este mai puțin familiarizat, oferind astfel participanților aspecte inedite referitoare la opera tradusă în limba franceză a lui Mihai Eminescu. Momentele muzicale propuse vor alterna cu momentele poetice pentru a crea o atmosferă de adevărată sărbătoare literară”, transmit organizatorii evenimentului.

Activitatea va avea loc la sediul Alianței Franceze din Suceava, din strada Ștefan cel Mare, nr. 50 (vizavi de Muzeul de Istorie) și se adresează publicului larg.

Articole Similare

Back to top button