Articole GeneraleStiriStiri Locale

Pompierii suceveni au intervenit cu autoșenilata, în sprijinul unui echipaj de Ambulanță, pentru a transporta la spital o mamă și copilul ei

Salvatorii Detașamentului de pompieri Suceava, cu o autospecială de intervenție și o autoșenilată, au intervenit pentru gestionarea unei situații de urgență generată de ninsori și viscol, pe raza comunei Fântânele. Evenimentul a fost anunțat prin apel la 112 la ora 1:43, marți, 9 ianuarie.

Anterior, un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Suceava s-a deplasat spre un caz medical, în satul Slobozia, comuna Fântânele, unde o tânără mamă, în vârstă de 21 de ani, a solicitat asistență de specialitate pentru băiețelul ei, în vârstă de 1 an și 7 luni. Micuțul avea afecțiuni respiratorii și necesita transportul la o unitate spitalicească.

Echipajul SAJ a ajuns în apropierea comunei Fântânele, dar, din cauza drumului blocat de suluri de zăpadă viscolită, nu a putut înainta către caz. Imediat, din Dispeceratul comun ISU-SAJ, s-a dispus trimiterea de urgență la fața locului a unei echipe de pompieri.

Echipajul militar a ajuns în zona blocată, de unde a preluat medicul din Ambulanță, înaintând către pacienți cu ajutorul șenilatei.

Salvatorii au parcurs aproximativ 8 kilometri prin zăpada viscolită, până la mamă și fiu, la domiciliul acestora din localitatea Slobozia. I-au preluat și i-au transportat în siguranță la ambulanța SAJ. Ulterior, cei doi au fost preluați de cadrele medicale și au ajuns la Unitatea de Primire a Urgențelor, de la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, misiunea încheindu-se cu succes.

Articole Similare

Back to top button