Articole GeneraleComunicate de presaCulturaEvenimenteStiriStiri Locale

Artistul Laurent Louvel este invitatul lunii ianuarie al proiectului „Cântărețul lunii”, organizat de Alianța Franceză din Suceava

Miercuri, 10 ianuarie 2024, ora 18:00, Alianța Franceză din Suceava propune o nouă întâlnire online dedicată promovării cântecului francez și francofon, în cadrul activității „Le chanteur du mois/Cântărețul lunii”.

Invitatul lunii ianuarie este Laurent Louvel, un artist cu o carieră muzicală fascinantă și variată. Laurent Louvel, născut în anii ’70, și-a început călătoria muzicală la vârsta adolescenței, când a învățat să cânte la chitară. Primele sale experiențe pe scenă le-a marcat în perioada când a făcut parte dintr-o trupă de rock care interpreta cover-uri. A urmat apoi o perioadă în care a evoluat în trioul Folie Douce, unde a început să se afirme și ca solist.

Organizatorii activității precizează, de asemenea, că, în anul 1995, Laurent Louvel a fondat cvartetul Laurent LOUVEL & Cie, marcând o nouă etapă în cariera sa. Cu această formație muzicală, artistul a străbătut cafenelele-concert și sălile mai mici din departamentul Isère, încorporând în repertoriul lor și compoziții originale. Debutul discografic a avut loc în 2000, cu albumul Ainsi va le Monde…, care cuprinde 12 piese.

Începând cu anul 2001, Louvel a colaborat cu muzicieni profesioniști, extinzându-și prezența scenică în diferite formule, de la duo la cvintet. Până în prezent, a susținut peste 400 de concerte în sudul Franței, în special în regiunea Auvergne-Rhône-Alpes. Pe 10 noiembrie 2023, artistul și-a lansat cel de-al cincilea album, Bienvenue sur Terre, care include 13 piese.

„Laurent Louvel este cunoscut pentru abordarea sa muzicală eclectică, incorporând elemente de folk-rock, reggae, swing și „finger-picking”. Cu versuri pline de umor, tandrețe și autoironie, artistul surprinde trăsături ale societății noastre.

Alianța Franceză din Suceava vă oferă oportunitatea de a descoperi și aprecia originalitatea și diversitatea abordării muzicale a lui Laurent Louvel în cadrul deja tradiţionalei întâlniri cu muzica franceză Le chanteur du mois”, transmit reprezentanții Alianței Franceze din Suceava.

Linkul de participare la această activitate online este https://meet.google.com/nkr-pkax-bvq.

Articole Similare

Back to top button