Articole GeneraleComunicate de presaCulturaEducatieEvenimenteStiriStiri Locale

„Ordinea în care a plâns Ruxandra”, premieră absolută a Teatrului Studențesc Fabulinus

Luni, 8 ianuarie 2024, de la ora 19:00, Auditoriumul Joseph Schmidt al USV va găzdui prima reprezentație cu public a spectacolului „Ordinea în care a plâns Ruxandra”, prezentat de Teatrul Studențesc Fabulinus.

Spectacolul, regizat de Cosmin Panaite, reprezintă prima montare a textului dramaturgei Eliza Păuna într-un teatru, iar premiera de luni va avea loc în prezența autoarei.

„Ordinea în care a plâns Ruxandra” pornește de la povestea unei eleve de liceu care se opune petiției pe care colegii ei o scriu împotriva profesorului lor de fizică. Este lecția de fizică la care copiii iau parte și care anunță o înlănțuire de cauze și efecte care devin de neoprit și căreia Ruxandra încearcă să le facă față. Piesa a fost scrisă în anul 2023, în cadrul programului „Drama 5 – rezidențe de creație”, ediția a VIII-a, organizat de Reactor de creație și experiment Cluj-Napoca.

„Eliza Păuna este actriță, iubitoare de literatură pentru copii și de biciclete, cea mai ordonată când cântă la pian, cea mai dezordonată când ia decizii, curioasă să lucreze în teatru și în afara poziției de actor. „Ordinea în care a plâns Ruxandra” este primul text pe care l-a scris și pe care simte că nu-l va termina niciodată, un exercițiu de scriere care a neliniștit-o în aceeași măsură în care a și entuziasmat-o”, transmit reprezentanții trupei de teatru a studenților suceveni.

Pentru Cosmin Panaite, actor la Teatrul Municipal „Matei Vișniec” și regizor, spectacolul reprezintă a opta colaborare cu Teatrul Studențesc Fabulinus, continuând, și prin această montare, direcția contemporană românească pe care a propus-o identității artistice a trupei.

Timp de 80 de minute, în distribuția spectacolului vor putea fi urmăriți studenții-actori Ioana Stempel, Irinel Rusu, Gabriela Opria, Adrian Durnea și Vlad Mardare, partea tehnică a spectacolului fiind asigurată de Ilie Doroftei și Cosmin Ungurean.

Biletele sunt deja puse în vânzare, ele putând fi achiziționate fie de la sediul Casei de Cultură a Studenților, str. Zorilor, nr. 6, de luni până vineri, în intervalul orar 9-17, fie în ziua spectacolului, începând cu ora 18:00, de la Auditorium Joseph Schmidt, în limita locurilor disponibile.

Prețul unui bilet întreg este de 20 de lei, iar prețul unui bilet pentru elevi, studenți și pensionari este de 10 lei. Accesul publicului în sală se face începând cu ora 18:30, organizatorii anunțând că după începerea spectacolului accesul în sală nu va mai fi permis.

Următoarea reprezentație a spectacolului va avea loc pe 16 ianuarie, de la ora 19:00.

Teatrul Studențesc Fabulinus, fondat în 2011, este trupa de teatru a Universității „Ștefan cel Mare” și a Casei de Cultură a Studenților Suceava.

Articole Similare

Back to top button