Articole GeneraleComunicate de presaStiriStiri Locale

Pompierii suceveni au participat la peste 275 de misiuni, între 30 decembrie 2023 și 2 ianuarie 2024

Peste 150 de pompieri militari suceveni au fost la datorie, zilnic, în perioada 30 decembrie 2023 – 2 ianuarie 2024, și au intervenit în sprijinul comunității în peste 275 de misiuni specifice.

Astfel, în perioada de referință, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava s-au înregistrat 16 misiuni de localizare și lichidare a incendiilor, 12 intervenții la accidente rutiere, 132 de misiuni ale echipajelor SMURD, 103 recunoașteri în teren și misiuni de monitorizare în zonele de competență, precum și alte 16 intervenții specifice.

De asemenea, personalul Inspecției de Prevenire din cadrul instituției a efectuat, în această perioadă,  activități de control tematic inopinat la unități de turism și alimentație publică care au organizat evenimente cu prilejul Revelionului, ținând cont de faptul că acestea au găzduit un număr mare de persoane.

„Pe timpul acțiunilor control au fost aplicate 22 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare totală de 1.026.000 lei. De asemenea, pentru încălcarea gravă a cerinței de securitate la incendiu, prevăzută în HG 915/2015, s-a dispus măsura complementară de oprire a activității și de sigilare a spațiilor respective, pentru șase obiective cu profilul de activitate turism, din județul Suceava”, a declarat maior Alin Găleată, purtător de cuvânt al ISU Suceava.

Pompierii militari suceveni rămân mobilizați în continuare, asigurând permanență pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și pentru răspuns prompt la solicitările cetățenilor aflați în dificultate.

Articole Similare

Back to top button