Articole GeneraleCulturaEvenimenteExterneStiri

Românca Adela Frăsineanu a cântat în cadrul celebrului Concert de Anul Nou al Filarmonicii din Viena

Concertul de Anul Nou susținut de Orchestra Filarmonicii din Viena a devenit o tradiție, cu o vechime de aproape un secol, reunind, de fiecare dată, cei mai mari artiști ai momentului.

În cadrul evenimentului dedicat debutului anului 2024 a fost prezentă, pe scenă, și violonista Adela Frăsineanu, membră a Filarmonicii din Viena, aflată la a patra reprezentație susținută cu prilejul Concertelor de Anul Nou din prestigioasa „Sală de Aur” a complexului „Musikverein” din Viena.

Adela Frăsineanu este singura româncă ce face parte din echipa Orchestrei Filarmonicii din Viena. S-a născut la Brașov, în 1986, iar la vârsta de 4 ani s-a mutat, cu părinții săi, în Germania. La 7 ani a luat primele cursuri de vioară, urmând să studieze muzica și în continuare. A cântat pe scene importante ale lumii, a obținut numeroase premii, iar în septembrie 2014 a devenit membră a Operei de Stat din Viena. Din 2017, activează în cadrul Filarmonicii din Viena, în 2018 fiind numită șef de partidă pentru vioara a II-a. Adela cântă la vioară de Lorenzo Ventapane, Napoli 1830.

Concertul din 1 ianuarie 2024 a fost condus de Christian Thielemann, directorul Capelei de Stat din Dresda și, începând din septembrie 2024, directorul muzical al Operei Unter der Linden din Berlin.

Concertul de Anul Nou 2024 a fost difuzat în peste 90 de țări și urmărit de milioane de spectatori.

Articole Similare

Back to top button