Articole GeneraleComunicate de presaSocialStiriStiri Locale

Pompierii suceveni au transmis o serie de recomandări, în contextul evenimentelor de Revelion

Pentru ca trecerea în noul an să fie un prilej de bucurie, iar petrecerea acestor momente să nu fie umbrită de producerea unor evenimente nedorite, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava anunță că vor monitoriza permanent dinamica intervențiilor, iar la nevoie vor fi dispuse măsuri imediate pentru optimizarea misiunilor de răspuns în sprijinul cetățenilor, a bunurilor acestora și a mediului înconjurător.

În ceea ce privește măsurile de prevenire și stingere a incendiilor ce se impun pentru evitarea producerii unor evenimente care ar putea pune în pericol siguranța cetățenilor, mr. Alin Găleată, purtător de cuvânt al ISU Suceava, transmite o serie de recomandări:

 • numărul persoanelor participante la mesele festive să nu depășească capacitatea maximă admisă a localurilor;
 • să se asigurare buna funcționare a tuturor mijloacelor de apărare împotriva incendiilor;
 • instalațiile electrice aferente clădirilor să fie utilizate în mod corespunzător, evitându-se suprasolicitarea acestora sau supradimensionarea siguranțelor fuzibile din tablourile electrice;
 • planurile de evacuare pentru sălile cu mai mult de 50 de locuri să fie întocmite și afișate într-un loc cu vizibilitate optimă;
 • aparatele electrice pentru pregătirea preparatelor culinare se vor utiliza cu respectarea strictă a normelor de exploatare;
 • mașinile de gătit, grătarele, aragazele, cuptoarele și celelalte utilaje care degajă temperaturi ridicate se vor amplasa la o distanță de cel puțin 1,5 metri față de elementele combustibile ale construcțiilor sau de materialele combustibile din încăperi.

Pentru turiștii cazați în locațiile unde se organizează mese festive de Revelion, pompierii recomandă următoarele:

 • din primele momente după ce v-ați cazat, identificați căile de acces și evacuare în caz de incendiu;
 • în spațiile de cazare, nu folosiți consumatori electrici improvizați și nu modificați destinația circuitelor electrice existente;
 • nu fumați în spațiile de cazare, decât în locurile special amenajate;
 • supravegheați permanent copiii și vorbiți-le despre pericolul de incendiu;
 • anunțați rapid incendiile pe care le observați, prin sistemul unic de urgență 112;
 • participați la stingerea incendiilor, dacă acestea se produc.

De asemenea, organizarea jocurilor de artificii trebuie să se realizeze cu respectarea prevederilor legale referitoare la obținerea acordurilor și autorizațiilor necesare, precum și la respectarea distanțelor de siguranță și la asigurarea măsurilor de supraveghere și de intervenție.

Pompierii solicită renunțarea la utilizarea petardelor, artificiilor periculoase sau a altor mijloace pirotehnice! De asemenea, jocul copiilor cu petarde și artificii ar trebui să fie interzis, având în vedere pericolele pe care le implică utilizarea acestor obiecte.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava urează tuturor cetățenilor „La mulți ani!”, iar 2024 să debuteze în liniște, fără evenimente neplăcute și întregul an să fie pus sub semnul siguranței, al bunăstării și al reușitelor pe toate planurile!

Articole Similare

Back to top button