Articole GeneraleComunicate de presaCulturaEducatieEvenimenteStiriStiri Locale

Expoziția de pictură „Îngerii Crăciunului” a fost vernisată la Galeria de Artă „Zamca”

Galeria de artă „Zamca” se transformă într-un tărâm al viselor și al culorilor, în cadrul expoziției de pictură „Îngerii Crăciunului”. Sub îndrumarea atentă a curatorului Mihai Pânzaru – PIM, această expoziție aduce în prim-plan spiritul sărbătorilor de iarnă și reinterpretarea lor artistică.

Vernisajul expoziției a avut loc miercuri, 13 decembrie 2023, la ora 13:00, la Galeria de artă „Zamca”, situată pe strada Zamca, nr. 17, Suceava. Evenimentul s-a desfășurat într-un cadru festiv, oferind iubitorilor de artă și publicului larg ocazia de a intra în atmosfera magică a Crăciunului prin ochii artiștilor.

 „Îngerii Crăciunului” este o expoziție ce cuprinde lucrări unice semnate de tineri artiști talentați, iar perioada în care publicul poate admira aceste creații până pe data de 3 ianuarie 2024.

„Această expoziție reprezintă o călătorie fascinantă în lumea imaginației și a frumuseții interpretate de diverși artiști. Fiecare operă spune o poveste unică a Crăciunului, iar prin această expoziție, împreună descoperim magia în forme artistice variate”, transmite graficianul Mihai Pânzaru – PIM.

Criticul de artă drd. Delia Ioana-Leizeriuc, consilier DJC Suceava, a subliniat valoarea și semnificația fiecărei opere expuse: „Este o mare bucurie că am reușit să organizăm acest eveniment pentru acești copii minunați și talentați. Expoziția „Îngerii Crăciunului” poartă acest titlu sugestiv deoarece acești copii sunt ca niște îngeri pentru noi. În greaca veche, termenul de „înger” semnifica ideea de „mesager”. Asemenea îngerilor, acești copii talentați sunt ca niște mesageri pentru noi, pentru umanitate. Ei ne transmit gânduri senine, de pace, iubire, armonie, uniune, decență, inocență și simplitate, iar pentru acest lucru ar trebui să fim profund recunoscători”.

„Cum se putea mai frumos decât să sărbătorim această perioadă dinaintea Crăciunului printr-o expoziție unică? Pentru că am adus copii talentați de la mai multe școli pe care i-am descoperit de-a lungul activității noastre, cel puțin anul acesta, cu lucrări remarcabile. Galeria noastră este un spațiu al educației prin artă, al educației pentru estetic, de la cele mai fragede vârste. Iată cât talent avem astăzi în Galeria Zamca!”, este și mesajul Președintelui Asociației pentru Parteneriat Social Bucovina, Petru-Vasile Gafiuc.

În cadrul expoziției, vor fi disponibile și opere ce vor putea fi achiziționate.

Articole Similare

Back to top button