Articole GeneraleComunicate de presaStiriStiri Locale

Tehnică nouă de intervenție, în dotarea ISU Suceava

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava anunță intrarea în dotarea instituției a unui Punct de Comandă Mobil, cu dotări de ultimă generație.

Punctul de Comandă Mobil este format dintr-o suprastructură cu două încăperi: un compartiment de comandă și un compartiment pentru operatori. Compartimentul de comandă este un spațiu de lucru destinat prezentării situațiilor și luării deciziilor în teren, în cazul unor situații de urgență majoră. Va putea găzdui 6-7 persoane deservite de încă o persoană cu rol de operator care să gestioneze situația de la locul producerii evenimentelor.

„Este echipat cu sisteme de comunicații moderne, care permit punerea în legătură audio a doi sau mai mulți interlocutori aflați pe oricare din sistemele TETRA, UHV, VHF, GSM, telefonie fixă și telefonie prin satelit, precum și sistemul telefonic intern al Punctului de Comandă”, precizează reprezentanții ISU Suceava.

Această autospecială nouă de intervenție a fost achiziționată de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență în cadrul Proiectului VIZIUNE 2020, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Centrele de comunicații ale Punctelor de Comandă Mobile – nivel Mediu fac parte din cadrul componentei dislocabile a sistemului IT&C al IGSU și asigură completarea componentelor staționare ale acestuia în timp de pace, în situații de urgență, de protecție civilă sau război.

Centrul de Comunicații al Punctului de Comandă Mobil asigură sprijinul proceselor de comandă-control în toate etapele misiunilor de intervenție, suport pentru planificare, decizie și intervenție rapidă în gestionarea intervențiilor, schimburi informaționale și suport pentru asigurarea mobilității punctelor de comandă.

Articole Similare

Back to top button