Articole GeneraleComunicate de presaSocialStiriStiri Locale

Salariații AJOFM și AJPIS Suceava au intrat în grevă generală

Luni, 27 noiembrie 2023, angajații instituțiilor din Ministerul Muncii au declanșat Greva Generală.

Astfel, membrii sindicatelor afiliate Federației Sindicatelor din Ministerul Muncii și angajații neafiliați în sindicate declară GREVĂ GENERALĂ, solicitând eliminarea inechităților salariale și îmbunătățirea condițiilor de muncă.

La Suceava, angajații Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Suceava și Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Suceava se află în grevă generală, după mai multe proteste spontane, în cursul săptămânii trecute.

Această acțiune vine în contextul eforturilor constante ale Federației Sindicatelor din Ministerul Muncii de a obține condiții de muncă optime și remunerare echitabilă. Membrii sindicatelor au considerat că greva este un pas necesar pentru a atrage atenția asupra problemelor semnificative cu care se confruntă angajații din instituțiile Ministerului Muncii.

Creșterea continuă a inechităților salariale, condiții de muncă precare și deficitul de personal au determinat angajații să acționeze pentru a obține schimbări concrete și sustenabile. Scăderea puterii de cumpărare și impactul inflației au accentuat la rândul lor starea de nemulțumire și au impus necesitatea acestei măsuri.”, se arată în comunicatul transmis de sindicaliști.

Reprezentanții Federației Sindicatelor din Ministerul Muncii anunță că sunt deschiși la dialog, pentru găsirea soluțiilor care să conducă la îmbunătățirea calității vieții profesionale pentru toți angajații din sistem.

„Ne cerem scuze pentru orice disconfort generat beneficiarilor noștri și îi apreciem pentru înțelegerea de care au dat și dau dovadă în aceste momente”, au adăugat membrii sindicatelor din Ministerul Muncii.

Articole Similare

Back to top button