Articole GeneraleComunicate de presaEducatieStiri Nationale

Au început înscrierile în CampioMATE – Campionatul de matematică pe echipe dedicat elevilor de gimnaziu

Elevii de gimnaziu se pot înscrie, până pe 9 ianuarie, în CampioMATE – Campionatul de matematică pe echipe, ediția 2024. Programul, inițiat de Asociația Visuri Îndrăznețe, se adresează elevilor de gimnaziu, ajutându-i, prin joc, să-și îmbunătățească nivelul la matematică pentru rezultate mai bune la școală, examene, dar și în viață.

Participarea este gratuită, iar înscrierile se pot face pe site-ul www.campiomate.ro.

Ajunsă la a treia ediție, competiția este deschisă în acest an școlar copiilor din județele Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Buzău, Călărași, Constanța, Dolj, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Iași, Ilfov, Mehedinți, Sibiu, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vaslui, Vâlcea și Vrancea.

Calendarul CampioMATE – ediția 2024

  1. Înscrierile (27 noiembrie – 9 ianuarie) – jucătorii se înscriu în CampioMATE cu ajutorul profesorilor de la clasă, care pot deveni, la rândul lor, antrenori în cadrul campionatului. Setaliile de înscriere pot fi consultate accesând link-ul: https://www.campiomate.ro/.
  2. Calificările și repartizarea jucătorilor pe divizii și echipe (10 ianuarie – 6 februarie) – elevii înscriși participă la probele de calificări și, pe baza rezultatelor, sunt repartizați în divizii de nivel similar și în echipe sau pe bănci de rezerve. de unde vor concura în campionat.
  3. Competiția (7 februarie – 31 mai) – 5 etape de concurs, cu antrenamente, provocări zilnice și teste de etapă, dar și alte probe speciale în care jucătorii câștigă puncte pentru ei și echipele lor;
  4. Gala CampioMate (8 iunie) – festivitatea de premiere, în cadrul căreia echipele, antrenorii și jucătorii de top din fiecare divizie primesc trofee, medalii și alte surprize.

„CampioMate s-a născut pentru că ne-am dorit să le oferim copiilor experiența matematicii într-un mod distractiv. De multe ori, matematica este o materie de care copiilor le este teamă, deși nu ar trebui. Ne bucurăm că în edițiile de până acum am văzut atât de mulți copii-jucători cărora le-a făcut plăcere să se antreneze cu consecvență la matematică, datorită formatului interactiv, bazat pe elemente din sport și video-gaming și vrem ca, în continuare, să antrenăm cât mai mulți atleți ai minții prin matematică și joc. CampioMATE reușește să aducă matematica mai aproape de elevii de gimnaziu datorită tuturor oamenilor implicați în  program și care formează familia CampioMATE: profesorii, liceenii-voluntari, suporterii, partenerii SSMR, echipele ISJ partenere, echipa organizatorilor. Vă mulțumim!”, au declarat Andrei Rădulescu, Președinte, și Maria Predoiu, Director Executiv la Asociația Visuri Îndrăznețe.

Impactul CampioMATE – Ediția 2023

În ediția din 2023, în CampioMATE au participat 5000 de elevi-jucători activi, în 156 de echipe antrenate de 156 de antrenori și 16 bănci de rezerve moderate de liceeni voluntari.

Misiunea CampioMATE

CampioMATE se adresează tuturor copiilor din clasele V-VIII, cu scopul de a îmbunătăți performanțele elevilor la matematică. Mai ales în contextul în care rezultatele testelor PISA din 2018 arată că 70% dintre copiii din România au un nivel 0-2 (din 6), adică au dificultăți în a înțelege sau a rezolva enunțuri matematice ușoare. Prin comparație, 70% dintre copiii din China metropolitană au un nivel 4-6 (din 6), adică dețin cunoștințele necesare pentru a rezolva probleme complexe cu ajutorul matematicii. Pe termen lung, până în 2030, Asociația Visuri Îndrăznețe își dorește să ajungă în toate județele din România, antrenând 75.000 de copii (adică cca. 10% din totalul elevilor de clasele IV-VIII).

Programul s-a născut în 2022 prin ediția pilot, care s-a desfășurat în județul Iași, în parteneriat cu SSMR, ISJ Iași și Intuitext. Cea de-a doua ediție, desfășurată în 2023, a reușit să extindă amprenta CampioMATE în 9 județe (Arad, Botoșani, Călărași, Constanța, Iași, Mehedinți, Suceava, Tulcea și Vaslui).

CampioMATE – Ediția 2024 este posibilă datorită susținerii oferite de Kaufland, EY, Familia Safir, BRD – Groupe Societe Generale, Aqua Carpatica, BIC, Novotel, Mindit.io, GRF+ și Romneurostim.

Mai multe detalii despre CampioMATE, înscrieri și etapele proiectului sunt disponibile pe website-ul www.campiomate.ro.

Articole Similare

Back to top button