AdministratieArticole GeneraleComunicate de presaPoliticStiriStiri LocaleStiri Nationale

Deputatul Gheorghe Șoldan susține că Autostrada A7 este „tot mai aproape de Suceava”

Deputatul social-democrat sucevean Gheorghe Șoldan a participat miercuri, 22 noiembrie, alături de premierul Marcel Ciolacu și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, la Buzău, la semnarea contractului de lucrări pentru un lot din Autostrada Moldovei A7.

Parlamentarul precizează că este vorba despre o porțiune pe care lucrările au demarat încă, din cauza unor multiple și succesive contestații.

Până la finele anului viitor vor fi deschise circulației rutiere minim 6 tronsoane din A7, deși termenul de finalizare a acestora este 2025, a dat asigurări ministrul Sorin Grindeanu, în cadrul activității. De asemenea, ministrul Transporturilor a anunțat că în anul 2024 vor fi dați în folosință peste 250 de kilometri de autostradă și drum expres, o bună parte chiar din A7.

„Așa cum am anunțat, săptămâna aceasta a fost semnat acordul de mediu pentru tronsonul Pașcani – Suceava și sper ca într-un termen cât mai scurt să fie demarată procedura de licitație pentru începerea lucrărilor la acest prim lot, urmând ca ulterior să înceapă lucrările și pe celălalt tronson, Suceava – Siret.

Implicarea premierului Marcel Ciolacu și a ministrului PSD al Transporturilor, Sorin Grindeanu, garantează realizarea acestui proiect major pentru județul Suceava: parte din A7, tronsoanele Pașcani – Suceava – Siret”, a declarat deputatul Gheorghe Șoldan.  

Articole Similare

Back to top button