Articole GeneraleComunicate de presaSPORTStiriStiri Locale

Fundația Te Aud România implementează „EduSport for all”, proiect dedicat promovării sportului de masă în comunitate

Începând cu data de 1 septembrie 2023, până pe 31 iunie 2024, organizația humoreană Te Aud România, alături de Inspectoratul Școlar Județean Suceava, implementează proiectul „Edusport for all”, cu scopul principal de a promova rolul sportului de masă în comunitate și de a crește impactul social al acestuia.

Proiectul vizează în principal organizarea unei scheme de mobilitate în Irlanda, realizată prin programul ERASMUS+, acțiunea KA182, Mobilitatea personalului în domeniul sportului, pentru un număr de 9 profesori de educație fizică și sport, antrenori sau tehnicieni sportivi, cu rolul de creștere a capacității sportive și transferul de cunoștințe dobândit către comunitatea județeană și nu numai.

„Irlanda este una din cele mai performante țări în ceea ce privește dezvoltarea rugby-ului, atât la nivel de copii și juniori, dar și seniori. Consider că aceasta este o oportunitate unică de a putea aduce mai aproape cunoștințele din țările mult mai dezvoltate sportiv în rândul școlilor din județ și nu numai, contribuind astfel la creșterea numărului de copii și tineri care se îndreaptă către sportul de masă. Rolul nostru, în calitate de profesori de educație fizică și sport, dar și antrenori, este primordial atunci când vorbim despre impactul social pe care sportul îl are la nivel individual și comunitar”, transmite prof. Marius Colțuneac, inspector de educație fizică și sport în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Suceava, partenerul de implementare al organizației nonguvernamentale.

Proiectul EduSport for all, pe parcursul celor zece luni de desfășurare, își propune să contribuie la consolidarea rolului pe care sportul îl are la nivelul comunităților rurale sucevene, pentru a putea oferi oportunități sportive pe termen lung copiilor și tinerilor, dezvoltarea de competențe tehnice pentru profesorii și antrenorii ce activează în domeniul sportiv, în comunități rurale din județul Suceava, consolidând rolul sportului ca unealtă de incluziune și dezvoltând o rețea europeană de promotori ai minirugby-ului și rugby-ului.

„Exemplele de bune practici, dar și discuțiile deschise despre problemele, dificultățile și felul în care ne raportăm la sportul de masă sunt elementele cele mai importante ale unui program de mobilitate. Profesorii cu care lucrăm deja în diferitele programe dedicate copiilor și tinerilor au nevoie de formare continuă, atât teoretică, cât și experențială, prin astfel de programe, și ne bucurăm că putem face această legătură cu una dintre cele mai performante țări din punct de vedere a investiției în rugby”, adaugă Oana Vasiliu, managerul de programe al Fundației Te Aud Romania.

Edusport for all își propune să facă primii pași în dezvoltarea de mecanisme de cooperare între țări și schimbul de bune practici, cu o viziune pe termen lung de a complimenta schema de mobilitate pentru profesioniști din sport, cu potențiale schimburi de experiență pentru copii și tineri.

Edusport for all este un proiect implementat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene, prin pragramul Erasmus+.

Articole Similare

Back to top button