Articole GeneraleComunicate de presaCulturaEvenimenteStiri Locale

Teatrul Municipal „Matei Vișniec” pregătește spectacolul „Cum vă place”, prima premieră din stagiunea 2023-2024

Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava pregătește o nouă producție, „CUM VĂ PLACE”, după William Shakespeare și improvizațiile actorilor, care va avea premiera în datele de 16 și 17 decembrie 2023, la ora 19:00. Spectacolul „CUM VĂ PLACE” va fi montat pe scena teatrului de regizorul Botond Nagy, care se află la Suceava pentru cel de-al treilea proiect.

„Unul dintre cei mai creativi și originali regizori de la noi din țară, Botond Nagy, deși tânăr, are un CV impresionant, iar spectacolele sale reprezintă adevărate instalații pline de mister și poezie. După ce termină Liceul de Artă „Plugor Sándor” din Sfântu Gheorghe, își dă licența la Universitatea de Artă din Târgu-Mureș, specializarea regie de teatru. Nu trecuse cu mult pragul a două decenii de viață atunci când a semnat primul său spectacol, la Teatrul „Figura” din Gheorgheni. În același an, avea să primească <votul> de încredere al dascălului său: Bocsárdi László, care l-a invitat să monteze la Teatrul „Tamási Áron”, din Sfântu Gheorghe, fiind încă student. De atunci, cariera lui a luat o cale ascendentă. Și asta grație inspirației și talentului său, dar și a întâlnirilor fericite de care a avut parte: cu actori și regizori, cu lumi artistice speciale”, au declarat reprezentanții Teatrului „Matei Vișniec”.

Botond Nagy a colaborat cu teatrul sucevean și în cadrul altor două proiecte: „H.A.H. – Hiden Abuse Holdings”, ce a avut premiera în 2019, și „Întoarcerea acasă” de Matei Vișniec, producție participantă la Festivalul Național de Teatru 2022, care a primit recenzii foarte bune din partea criticilor de teatru și a publicului.

Regizorul a fost nominalizat la premiile UNITER (2020) pentru Cea mai bună regie cu spectacolul „Nora” de Henrik Ibsen, produs de Teatrul Maghiar de Stat din Cluj, apoi pentru același spectacol a primit Premiul pentru cea mai bună regie acordat de Ministerul pentru Resurse Umane al Ungariei. Cele mai recente proiecte semnate de Botond Nagy, care au avut premiera anul acesta sunt „Cuvântul progres rostit de mama suna teribil de fals”, de Matei Vișniec, montat la Teatrul Național București, și „Elektra”, produs de Teatrul Maghiar de Stat Cluj Napoca.

Pentru a fi la curent cu noutățile Teatrului „Matei Vișniec” și, implicit, cu informațiile despre premiera spectacolului „CUM VĂ PLACE”, care vor fi anunțate în curând, publicul este invitat să urmărească pagina de facebook a TMMVSV (https://www.facebook.com/teatrulmateivisniec.ro/), precum și site-ul www.teatrulmateivisniec.ro.

Articole Similare

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button