Articole GeneraleComunicate de presaPoliticStiriStiri Nationale

Mirela Adomnicăi acuză liberalii că pun orgoliul politic mai presus de interesele pensionarilor

Deputatul social-democrat Mirela Elena Adomnicăi acuză colegii de coaliție din PNL că pun orgoliul politic mai presus de interesele pensionarilor români. „Dacă e legea PSD, nu contează că e benefică pentru milioane de pensionari. Cam așa s-ar traduce tot orgoliul politic la care am asistat ieri, când colegii de coaliție au încercat să întoarcă Legea Pensiilor, doar pentru că a fost propusă de PSD. Dintr-odată nu mai erau bani suficienți, au început contrele pe impactul bugetar”, a declarat parlamentarul PSD.

Mirela Adomnicăi adaugă că atitudinea ministrului de Finanțe, Marcel Boloș, în legătură cu Legea Pensiilor ridică semne de întrebare, întrucât acesta s-a arătat surprins de lege care a fost discutată și dezbătută intens timp de luni de zile, în colaborare cu experții Băncii Mondiale și ai Comisiei Europene.

Deputatul sucevean susține că joi, 9 noiembrie, liberalii au considerat nesustenabilă și s-au îndepărtat de această lege, „cu un impact social major, care reprezintă un punct crucial în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență”. Motivul ar fi fost acela că aprobarea proiectului legislativ ar aduce puncte electorale PSD-ului, partidul care l-a inițiat.

De asemenea, Mirela Adomnicăi a precizat că, la începutul acestei săptămâni, ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a programat o întâlnire cu Comisia pentru muncă și protecție socială din Camera Deputaților, pentru a discuta și lămuri problemele legate de proiectul Legii Pensiilor. „Toți colegii din PNL au lipsit. Nimeni nu era interesat și, teoretic, nu avea nicio nelămurire. Iar ieri erau toți împotriva legii”, a adăugat aceasta.

Legea Pensiilor a fost, totuși, adoptată. Conform legislației, începând cu data de 1 ianuarie 2024, pensiile se vor majora cu 13,8%, iar din septembrie 2024 va avea loc o recalculare a pensiilor, care vor crește diferențiat, în funcție de principiul „la contributivitate mai mare, pensie mai mare”.

Articole Similare

Back to top button