AdministratieArticole GeneraleStiriStiri Locale

Gheorghe Flutur: „Am curajul să spun că orașul Vatra Dornei este un pariu câștigat.”

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a fost prezent joi, 9 noiembrie 2023, la Vatra Dornei, unde, alături de viceprimarul Marius Rîpan, a evaluat stadiul proiectelor desfășurate în această perioadă din municipiu. Acesta s-a arătat mulțumit de ritmul lucrărilor, care respectă termenele asumate.

În ceea ce privește străzile din oraș, Președintele CJ a precizat că pe strada Mihai Eminescu se toarnă al doilea strat de asfalt, în timp ce au fost trotuarele au fost finalizate, s-au montat stâlpi de iluminat moderni, cablurile care atârnau în centrul orașului au fost mutate sub pământ. Urmează trasarea marcajelor rutiere și încheierea proiectului de realizare a pistelor de biciclete.

„Un merit deosebit îl au proprietarii de case vechi, care în cea mai mare parte și-au renovat fațadele, iar, după ce se pun și ornamentele de Crăciun, centrul Dornei va deveni un adevărat orășel elvețian, cu acea notă specifică unui oraș de munte”, a declarat Gheorghe Flutur.

Pe strada Luceafărului, care face legătura între sediul Primăriei Municipiului Vatra Dornei și Cazinoul Băilor, s-a montat pavajul stradal, s-a modernizat iluminatul stradal, iar pistele de biciclete sunt finalizate. Au fost încheiate și lucrările de betonare a albiei râului Bistrița în aval și în amonte de clădirea cazinoului, astfel încât luciul de apă creat va fi uniform, oglindind imaginea clădirii istorice.

„La Cazinoul Băilor se făceau ultimele retușuri. Lucrările sunt finalizate, inclusiv trotuarele din apropiere. În spatele cazinoului a fost curățat izvorul de apă minerală Sentinela, care arată superb, iar acum se lucrează la amenajarea grădinii cazinoului cu alei din piatră albă. Am curajul să spun că orașul Vatra Dornei este un pariu câștigat. Cât de curând se va da drumul la gazul metan pe rețeaua celor 30 km de conducte care au fost îngropate în pământ în acest an, iar Ziua Bucovinei va fi sărbătorită la Vatra Dornei. Acest minunat oraș merită să fie vizitat de cât mai mulți turiști în această perioadă. Urmează Rădăuți și celelalte”, a adăugat Președintele Consiliului Județean Suceava.

Articole Similare

Back to top button