Articole GeneraleComunicate de presaCulturaEvenimenteExterneStiriStiri Nationale

Corul Madrigal revine în Statele Unite ale Americii, după 35 de ani

La împlinirea a 60 de ani de existență, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu, se va afla în SUA. Astfel, la invitația Ambasadei României în Statele Unite ale Americii, în perioada 24 noiembrie – 4 decembrie 2023, în cadrul unui turneu aniversar, Corul va susține șase concerte în patru mari orașe: Washington, New York, Chicago și Seattle.

Concertele vor avea loc în mai multe clădiri istorice și de cultură americane: în clădirea Congresului american și la National Cathedral din Washington, D.C.; în New York, în cea mai mare catedrală episcopală din lume, Saint John the Divine Cathedral și în celebra sală de concerte Merkin Hall; la Town Hall din Seattle și la Saint James Lutheran Church din Chicago.

După 35 de ani de la ultimul său turneu peste ocean, Corul Madrigal se va întâlni cu publicul american, dar și cu românii din Statele Unite de pe ambele Coaste ale Americii, pregătind un repertoriu amplu de muzică renascentistă, colinde românești și internaționale, precum și compoziții corale universale.

Corul Madrigal este unul dintre cele mai bune proiecte culturale pe care România îl poate prezenta lumii, un vector important al diplomației noastre publice, o emblemă de primă clasă care pune țara noastră pe harta culturală a lumii. Turneul Corului Madrigal este și o ocazie excelentă de a celebra talentul românesc, acesta fiind motto-ul sub care ambasada noastră a organizat evenimentele de diplomație publică în acest an”, a declarat ambasadorul României la Washington, Andrei Muraru.

Americanii și comunitățile de români din Statele Unite așteaptă cu nerăbdare turneul Corului Madrigal. Cu aproape o lună înainte de începerea turneului, au fost epuizate toate biletele din cele patru orașe.

Organizat de Ambasada României în Statele Unite ale Americii, împreună cu Institutul Cultural Român de la New York, cu sprijinul Ministerului Culturii și al sponsorilor Banca Transilvania, Vodafone, ING, UiPath și Fan Courier, turneul Corului Madrigal anticipează sărbătorile de iarnă, dar marchează și Ziua Națională a României.

Detalii despre eveniment, calendar, spațiile de desfășurare și accesul publicului sunt disponibile pe website-ul turneului – www.madrigaltour.com.

De-a lungul existenței sale, Corul Madrigal, dirijat de fondatorul său, Marin Constantin, a avut cinci turnee în Statele Unite ale Americii, în anii 1969, 1978 (cu două turnee), 1978 (cu un maraton de trei luni și 65 de concerte în SUA și Canada) și 1988.

Turneul Corului Madrigal în SUA se înscrie în programul aniversar MADRIGAL 60, care include o serie extinsă de evenimente culturale, ce se desfășoară pe tot parcursul anului 2023. Programul marchează 60 de ani de activitate neîntreruptă, excelență în muzică și diplomație prin cultură a Corului Madrigal, devenit un simbol al performanței artistice naționale și al imaginii României în lume.

/

Articole Similare

Back to top button