Articole GeneraleComunicate de presaStiriStiri LocaleStiri Nationale

Compania botoșăneană Elsaco Electronic, pe Locul 1 în Topul Național al Firmelor 2023

Camera de Comerț și Industrie a României a premiat joi, 2 noiembrie 2023, cele mai performante companii din România, în cadrul Galei „Topul Național al Firmelor”, care a avut loc la Centrul Expozițional Romexpo din București.

Compania botoșăneană Elsaco Electronic s-a clasat pe Locul I în Topul Național al Firmelor, domeniul Construcții, categoria Întreprinderi mari, grupa Lucrări de construcții a proiectelor utilitare pentru fluide.

„Acest premiu este o mândrie și o responsabilitate, în același timp. Pentru al doilea an consecutiv, ne clasăm pe locul I în domeniul nostru de activitate, categoria întreprinderi mari. Suntem în zona marilor jucători din țară, ceea ce este o mândrie. În același timp, ne responsabilizează pentru viitor. Vreau să transmit toată prețuirea și respectul meu față de toți oamenii din grupul Elsaco și Elsaco Electronic, în mod special”, a declarat Valeriu Iftime – Președintele Consiliului de Administrație al grupului de companii Elsaco.

Despre Topul Național al Firmelor – Ediția XXX

Camera de Comerț și Industrie a României realizează, începând din 1994, Topul Național al Firmelor, fiind singura instituție abilitată printr-o lege organică să stabilească o astfel de ierarhie la nivelul întregii țări.

Topul Național al Firmelor 2023 a prezentat cele mai performante companii din șapte domenii de activitate: industrie, servicii, comerț, turism, cercetare-dezvoltare și high-tech, agricultură, silvicultură și pescuit, construcții. Cifra de afaceri cumulată a companiilor clasate pe primele zece locuri a fost de 279 miliarde de euro, iar profitul din exploatare al companiilor a însumat 27 miliarde euro.

La realizarea clasamentului TNF 2023 au fost analizate 846.452 de bilanțuri financiar-contabile ale companiilor active în România. Dintre acestea, 327.867 de bilanțuri au intrat în competiția pentru primele 10 poziții în clasamentul național, 13.030 de firme fiind incluse în final în primele 10 poziții. Clasamentul Topul Național al Firmelor s-a bazat pe următorii indicatori economici: cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficiența utilizării resurselor umane și eficiența utilizării capitalului angajat.

Articole Similare

Back to top button