Articole GeneraleComunicate de presaCulturaEducatieEvenimenteStiriStiri LocaleStiri Nationale

USV a organizat etapa națională a Concursului Național de Știință și Tehnologie pentru Elevi „RoSEF”

În perioada 30 octombrie – 1 noiembrie 2023, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, în colaborare cu Societatea Științifică „Cygnus” și Inspectoratul Școlar Județean Suceava, a organizat etapa națională a celei de-a XIV-a ediții a Concursului Național de Știință și Tehnologie pentru Elevi „RoSEF”.

Competiția, care a beneficiat de expertiza de specialitate a reprezentanților universității sucevene, a Societății Științifice „Cygnus” și a companiei ASSIST Software din Suceava, s-a desfășurat pe 4 secțiuni (științe fundamentale, științe aplicate, tehnologia informației și robotică), dedicate atât elevilor juniori, cât și seniorilor liceeni.

Juriul a fost format din prof. univ. dr. ing. Mihai Dimian (USV), prof. univ. dr. ing. Dan-Laurențiu Milici (USV), conf. univ. dr. ing. Ovidiu Schipor (USV), s. l. dr. ing. Traian-Lucian Severin (USV), s. l. dr. ing. Constantin Ungureanu (USV), prof. Magdalena Cosovanu (Liceul Tehnologic „Vasile Gherasim” Marginea), ing. Alexandru Nistor (ASSIST Software Suceava), cu sprijinul organizatoric al profesorului Victor Șutac și al voluntarilor de la Colegiul Național „Petru Rareș” din Suceava.

Au fost prezentate 40 de proiecte, din 11 județe ale țării. Cei 80 de elevi participanți, din 18 instituții școlare, au concurat pentru un loc la competiția International Science and Engineering Fair „ISEF”, care se va desfășura în luna mai a anului 2024, în Statele Unite ale Americii. Totodată, rezultate bune în cadrul competiției naționale au asigurat și participarea la alte concursuri de proiecte organizate în Taiwan, Indonezia, Turcia, Tunisia, Spania, Luxemburg și Elveția.

Concursul Național de Știință și Tehnologie pentru Elevi „RoSEF” este înscris în Calendarul Concursurilor Naționale Școlare, aprobat de Ministerul Educației, nr. 24350/ 2023, domeniul 1. Concursuri școlare pe domenii, secțiunea 2, Concursuri școlare interdisciplinare și transdisciplinare poz. 97.

Articole Similare

Back to top button