Articole GeneraleEducatieSanatateStiriStiri Nationale

O echipă din Iași, premiată la nivel internațional pentru realizarea celei mai avansate inimi artificiale

Marele Premiu pentru Cea mai avansată Inimă Artificială, în cadrul competiției desfășurate la Conferința Societății Internaționale pentru Suport Mecanic Circulator din Dallas, a fost obținut de MAVIS ARTIFICIAL HEART, echipa Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași.

Manifestarea științifică internațională, care s-a desfășurat în Texas, Statele Unite ale Americii, își propune să încurajeze și să sprijine cercetarea dedicată dezvoltării inimii artificiale. Astfel, cercetătorii ieșeni au realizat o performanță remarcabilă, proiectul acestora concurând, în finala concursului, cu ale unor echipe importante, din SUA, Marea Britanie, Suedia, Egipt, Australia și Noua Zeelandă.

Echipa de cercetare a UMF Iași, premiată la nivel internațional, este îndrumată de Dr. Alexandru Pleșoianu și formată din zeci de studenți, tehnicieni și medici, care au dezvoltat un concept inovator.

„În urma evenimentului, am reușit să stabilim conexiuni cu numeroși profesioniști și instituții de renume, care se dovedesc a fi de o importanță crucială pentru dezvoltarea continuă a prototipului nostru. Suntem dedicați inovației și cercetării pentru a revoluționa domeniul medicinei cardiovasculare, fapt prin care ne-am făcut remarcați în această călătorie și care ne-a adus un sponsor valoros, Caensus Gmbh, ce ne va ajuta să ne continuăm drumul de dezvoltare a produsului nostru”, au transmis membrii echipei Mavis Artificial Heart.

Dezvoltarea proiectului și prezentarea acestuia în rândul celor mai importanți experți la nivel mondial a fost susținută de Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic MAVIS și de Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași.

Articole Similare

Back to top button