Articole GeneraleComunicate de presaSanatateStiriStiri Locale

Traumatism complex, operat cu succes de echipa compartimentului Boli Maxilo-Faciale a Spitalului Clinic Județean Suceava

Echipa medicală a compartimentului de Boli Maxilo-Faciale din cadrul secției ORL de la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a realizat cu succes o intervenție chirurgicală dificilă, la un bărbat de 45 de ani, victimă a exploziei accidentale a unei roți de camion.

Conform reprezentanților Spitalului Clinic Județean, pacientul a ajuns la Unitatea de Primire a Urgențelor în seara zilei de 26 octombrie 2023, cu un traumatism cranio-facial complex, cu hemoragie mare, multiple fracturi hemi-maxilar, os malar, arcada zigomatică și mandibula dreaptă, cu deplasare importantă, deschise intra- și extraoral, cu lipsă de substanță osoasă, cu afectarea globului ocular drept, fractura osului temporal și plăgi transfixiante de părți moi.

„La momentul internării, starea pacientului era critică, motiv pentru care stabilizarea acestuia, începută în UPU, a trebuit continuată în secția ATI. Intervenția chirurgicală a durat 4 ore și s-au efectuat mai multe proceduri (traheotomie, toaleta și hemostaza plăgilor, reducere și osteosinteză cu plăcuțe și șuruburi și mesarea sinusului maxilar la nivelul hemifaciesului drept, reducerea fragmentelor osului temporal, repoziționarea și sutura părților moi). Evoluția postoperatorie este favorabilă, pacientul prezentând o stare generală bună”, a declarat dr. Gelu Duprii, medic chirurg boli maxilo-faciale.

Echipa operatorie a fost alcătuită din medicii chirurgi BMF dr. Gelu Duprii și dr. Vlad Covrig, medicul ATI dr. Lavinea Streanga, asistent medical Obadă Cătălina.

„Echipa compartimentului BMF din cadrul secției ORL a SCJU Suceava abordează și rezolvă cazuri tot mai complexe ce țin de traumatologie facială”, precizează conducerea unității medicale.

Articole Similare

Back to top button