Articole GeneraleComunicate de presaStiriStiri Locale

Autoturism furat, condus de un tânăr băut și fără permis, oprit în trafic, cu focuri de armă, de polițiști

În dimineața zilei de 29 octombrie 2023, în jurul orei 08:00, un bărbat din comuna Berchișești, județul Suceava, a sesizat prin apel la 112 faptul că o autoutilitară i-a fost sustrasă în timpul nopții din curtea locuinței.

La nivelul întregului județ au fost instituite filtre rutiere, fiind dispuse măsuri investigative pentru localizarea vehiculului și autorului furtului.

Polițiștii au stabilit că mașina a fost lăsată deschisă, cu cheile în contact, fiind determinată, de asemenea, și identitatea principalului suspect, un tânăr de 20 de ani, localnic, care, ocazional, desfășura activități lucrative în curtea proprietarului vehiculului. În jurul orei 10:40, un echipaj din cadrul SPR 3 Marginea a reperat autoturismul sustras, pe DN17A, pe raza localității Sucevița.

S-a efectuat semnal regulamentar de oprire, însă vehiculul și-a continuat deplasarea în viteză, polițiștii pornind în urmărirea acestuia, cu semnalele acustice și luminoase puse în funcțiune. În afara localității, au fost efectuate somațiile legale, prin sistemul acustic al autospecialei, însă șoferul nu s-a conformat.

„Luând în considerare faptul că la aproximativ 8 km urma un obiectiv turistic cu aflux sporit de persoane, respectiv Pasul și complexul turistic Palma, polițiștii au efectuat 3 focuri de avertisment în plan vertical și, ulterior, foc cu armamentul din dotare înspre pneurile vehiculului urmărit, reușind oprirea și imobilizarea vehiculului, ca urmare a lovirii pneurilor spate și a barei spate”, au precizat reprezentanții IPJ Suceava.

Șoferul de 20 de ani a fost extras din mașină fără a suferi leziuni. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,60 mg/l alcool pur în aerul respirat. Bărbatul fiind condus la unitate medicală pentru prelevarea probelor biologice. De asemenea, s-a constatat ca șoferul nu deține permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, conducerea unui autovehicul fără permis și conducerea unui autovehicul cu o îmbibație alcoolică peste limita legală.

După desfășurarea activităților procedurale, urmează a fi dispuse măsuri procesuale preventive. Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

Articole Similare

Back to top button