Articole GeneraleComunicate de presaSanatateStiriStiri Locale

Laborator pentru implantarea stimulatoarelor cardiace, inaugurat la Spitalul Clinic Județean Suceava

La Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Ioan cel nou” Suceava a fost inaugurat, în data de 25 octombrie 2023, Laboratorul pentru implantarea stimulatoarelor cardiace.

Cu acest prilej, s-a realizat și implantarea primului stimulator cardiac permanent, într-un laborator dedicat, la Suceava, la un pacient de 66 de ani. Echipa medicală care a efectuat intervenția a fost formată din dr. Mitric Ciprian Mihai și as. Blanariu Lăcrămioara, sub coordonarea profesorului dr. Dobreanu Dan, șeful clinicii Cardiologie 1 din cadrul Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant din Târgu Mureș.

În prezent, SCJU Suceava dispune de un laborator pentru implantarea stimulatoarelor cardiace, ultramodern, în valoare de aproximativ 650.000 de euro, proiect finanțat de Consiliul Județean Suceava. Conducerea unității medicale precizează că în cadrul acestui laborator vor activa doi medici cardiologi – dr. Mitric Ciprian și dr. Boarescu Paul.

„Pentru moment, se va încerca pe cât posibil asigurarea urgențelor (cu stimulatoare cumpărate din fondurile proprii ale spitalului), în colaborare cu celelalte centre universitare, urmând ca după intrarea pe programele naționale să extindem serviciile și pentru pacienții cronici. Spitalul va continua colaborarea cu toate centrele universitare, astfel încât serviciile medicale oferite să fie mereu de cea mai înaltă calitate”, a declarat dr. Teodorovici Dan, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic „Sf. Ioan cel Nou”.

Suceava devine, astfel, al doilea centru din Moldova, după Centrul Universitar Iași (prin Institutul de Boli Cardiovasculare „Dr. George I. M. Georgescu” și Spitalul „Sf. Spiridon” ) unde se poate efectua această procedură medicală modernă.

Conducerea SCJU Suceava a transmis că își propune, în viitor, diversificarea serviciilor medicale oferite de acest laborator, cu proceduri de ablație a tulburărilor de ritm cardiac, prin investiții în baza materială și resursa umană. „Cu ajutorul investițiilor financiare majore și având la bază un plan de management orientat doar pe nevoia pacientului și a cadrului medical, SCJU Suceava a devenit în prezent un spital de interes regional”, a adăugat dr. Teodorovici Dan.

Articole Similare

Back to top button