Articole GeneraleComunicate de presaSocialStiriStiri Locale

Asociația Rădăuțiul Civic a dezvoltat o metodă de calcul a banilor pierduți în așteptarea încălzirii apei la robinet

Asociația Rădăuțiul Civic lansează o nouă inițiativă menită să atragă atenția consumatorilor asupra cheltuielilor suplimentare care apar în așteptarea apei calde.

Mai exact, ONG-ul a creat un instrument de evaluare detaliată a costurilor asociate timpului de așteptare până la furnizarea apei calde în locuințele branșate la sistemul centralizat de încălzire a apei din Rădăuți. Prin intermediul unui calculator online, asociația își propune să ofere o perspectivă precisă asupra sumelor cheltuite în această așteptare, subliniind impactul financiar al unei aparent situații banale. Acest demers se încadrează în acțiunile asociației de a informa comunitatea asupra aspectelor financiare care afectează viața cotidiană.

„Prin intermediul acestui instrument ne dorim să oferim cetățenilor o metodă simplă pentru a înțelege mai bine cheltuielile care apar în furnizarea unor servicii publice. Testele realizate de noi indică faptul că aceste intervale de timp au un efect semnificativ asupra costului lunar pentru apa caldă. Astfel, fiecare moment de așteptare contribuie la o cheltuială considerabilă pe termen lung și considerăm că este nevoie de o discuție deschisă despre calitatea serviciilor. Serviciile comunitare de utilități publice au anumite standarde la care trebuie să fie prestate, fiind supervizate de ANRSC, o instituție care face parte din administrația centrală”, menționează președintele Rădăuțiul Civic, Luca Ciubotaru.

Reprezentanții asociației invită cetățenii să realizeze acest experiment, pentru a putea calcula costurile. Pentru a face acest lucru, este nevoie de un vas gradat, un cronometru și calculatorul online care poate fi accesat aici. În ceea ce privește pașii de urmat, aceștia vizează Măsurarea debitului, Măsurarea timpului până la încălzirea apei și Estimarea costurilor pentru apa pierdută.

Asociația Rădăuțiul Civic încurajează comunitatea să profite de această oportunitate de informare. Pentru mai multe detalii și pentru utilizarea calculatorului online, cei interesați pot accesa adresa https://www.radautiulcivic.ro/cati-bani-pierzi-pana-vine-apa-calda/.

Despre Asociația Rădăuțiul Civic

Asociația Rădăuțiul Civic activează începând cu anul 2017 în comunitatea locală, inițial ca grup de inițiativă, apoi ca asociație (ONG), având ca misiune promovarea educației civice în rândul cetățenilor și dezvoltarea societății civile. Viziunea Asociației este cea a unui oraș dezvoltat, cu o societate civilă puternică, cu cetățeni responsabili, educați, informați și activi, care promovează binele comunității.

Articole Similare

Back to top button