Articole GeneraleComunicate de presaCulturaEvenimenteStiri Locale

Teatrul Municipal „Matei Vișniec” participă la 3 festivaluri naționale și internaționale, în luna octombrie

Pentru Teatrul Municipal „Matei Vișniec” din Suceava, luna octombrie este una bogată în participări la festivaluri naționale și internaționale de teatru.

Astfel, pe data de 13 octombrie 2023, teatrul sucevean și-a spus povestea tocmai în Coreea de Sud, la Busan International Performing Arts Market, cu spectacolul „Occident Express” de Matei Vișniec, în regia lui Alain Timár, prima producție în limba franceză montată la Suceava. La acest festival au fost prezente teatre din 33 de țări, România fiind reprezentată doar de Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava. Participarea la acest eveniment cultural a fost posibilă în urma parteneriatului cu Théâtre des Halles din Avignon, condus de Alain Timár. „Occident Express” a ajuns în Coreea de Sud după o escală la Festivalul Internațional de la Avignon, Franța, unde s-a jucat în luna iulie a acestui an. Busan este a doua metropolă ca mărime a Coreii de Sud, după Seul.

De asemenea, reprezentanții teatrului sucevean notează că sfârșitul acestei luni va găsi echipa în turneu, cu alte două participări la festivaluri de specialitate.

Pe 26 octombrie, la ora 18:00, instituția de cultură din Suceava va prezenta spectacolul „LIVADA” de A.P. Cehov, în regia lui Slava Sambriș, în cadrul Festivalului Național de Teatru de la București, ediția XXXIII. Piesa de teatru se va juca la Teatrul Bulandra, în sala Liviu Ciulei. Biletele puse în vânzare pe platformele teatrului gazdă, www.blt.ro și www.eventim.ro, precum și la casa de bilete, sunt aproape epuizate.

În 2022, Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava a participat la FNT cu două spectacole.

În cadrul Festivalului de Teatru FESTIS, organizat de Teatrul Național Satiricus I. L. Caragiale din Chișinău, Republica Moldova, sucevenii vor participa cu două spectacole:

  • în 28 octombrie, de ora 18:30 – „Occident Express” de Matei Vișniec, în regia lui Alain Timár,
  • în 29 octombrie, de ora 18:30 – „LIVADA” de A.P. Cehov, în regia lui Slava Sambriș.

„Vă invităm să rămâneți conectați la site-ul Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava și la pagina noastră de facebook – https://www.facebook.com/teatrulmateivisniec.ro – pentru a afla mai multe informații despre evenimentele noastre. Vă așteptăm, cu drag, la teatru!”, este mesajul reprezentanților TMMVSV.

Articole Similare

Back to top button