AdministratieArticole GeneraleComunicate de presaStiriStiri Locale

Proiectul „Via Mariae – Drumul Reconcilierii”, premiat de Rețeaua Europeană de Turism Cultural

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat luni, 23 octombrie, că un alt proiect de succes al administrației județene beneficiază de recunoaștere europeană. Astfel, Rețeaua Europeană de Turism Cultural (ECTN) a acordat premiul al doilea în cadrul ECTN Awards 2023, la categoria Turism Spiritual, Religios și de Pelerinaj, proiectului „Via Mariae – Drumul Reconcilierii”.

Traseele de drum Via Mariae sunt realizate sub formă de cruce, în Europa, o dată de la nord la sud, din Częstochowa (Polonia) până în Međugorje (Bosnia și Herțegovina) și o dată de la est la vest, de la Putna, trecând prin Cacica, Mănăstirea Nicula de la Cluj, apoi Budapesta (Ungaria) și Viena (Austria).

În anul 2023, turismul bucovinean s-a bucurat de mai multe distincții și recunoașteri naționale și internaționale.

La începutul anului, Federația Europeană a Jurnaliștilor din Turism (FIJET) a desemnat Bucovina ca destinație turistică de top. Apoi, Bucovina a fost desemnată Destinația Anului, datorită zestrei extraordinare de mănăstiri și biserici. Acum, proiectul Via Mariae a primit o recunoaștere europeană foarte importantă.

„Reamintim că tot noi, cei de la CJ Suceava, am lansat programul Pelerin în Bucovina, în 2011, cu o călătorie din centrul Vienei către Mănăstirea Putna. De-a lungul anilor am organizat mai multe rute de pelerinaj în care am inclus biserici și mănăstiri ortodoxe, biserici catolice, biserici armenești, dar și trasee turistice din sate tradiționale, care prezintă în oferte trasee de pelerinaj. Reamintim pelerinajul anual la Mănăstirea Putna, pe 2 iulie, pelerinajele spre Bazilica de la Cacica, pelerinaje pe jos, pe biciclete, pe motociclete sau călare, apreciate și îmbrățișare tot mai mult de turiști. Putna devine km 0 al turismului, al rutelor de pelerinaj, al celor 3 mari rute: Drumul lui Ștefan cel Mare, Via Transilvanica și Via Mariae”, a declarat președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Articole Similare

Back to top button