Articole GeneraleComunicate de presaStiriStiri Locale

Mai multe clădiri, echipamente, lemne de foc și cereale au ars într-un incendiu, la Câmpulung Moldovenesc

Pompierii militari ai Detașamentului Câmpulung Moldovenesc au intervenit luni, 23 octombrie, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit în municipiul Câmpulung Moldovenesc. Evenimentul a fost anunțat prin apel la 112 la ora 21:19, iar la fața locului au ajuns trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

La sosirea echipajelor, ardeau generalizat mai multe construcții anexe dintr-o gospodărie, cu pericol de propagare la vecinătăți.

Incendiul a fost lichidat la ora 2:30.

Maior Alin Găleată, purtător de cuvânt al ISU Suceava, precizează că au ars adăpostul de animale, pe o suprafață de 100 de metri pătrați, un depozit de furaje și magazii de lemne, toate pe o suprafață de aproximativ 80 de metri pătrați, circa 30 de metri cubi de lemne de foc și circa 500 de kilograme de cereale. De asemenea, flăcările au degradat echipamente electrice, un motofierăstrău, învelitoare din tablă, precum și garajul gospodăriei, construit din lemn.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect sau cu izolația deteriorată.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat casa de locuit, bucătăria de vară, o remorcă auto, lemne de foc și alte bunuri din gospodărie.

* * *

Pompierii insistă ca cetățenii să trateze recomandările formulate de aceștia cu maximă seriozitate, pentru a se proteja și pentru a evita tragediile.

Astfel, la exploatarea instalațiilor electrice

  • se vor utiliza întrerupătoare, prize și cabluri electrice fără defecțiuni sau improvizații;
  • se vor utiliza numai siguranțe omologate în tablourile electrice;
  • se va evita suprasolicitarea instalațiilor electrice.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Articole Similare

Back to top button