Articole GeneraleComunicate de presaCulturaEvenimenteStiri Locale

Alianța Franceză din Suceava și Asociația Seniorilor Bucovineni organizează activitatea „Turist în Franța”

Vineri, 20 octombrie 2023, începând cu ora 12:00, Alianța Franceză din Suceava, în colaborare cu Asociația Seniorilor Bucovineni, organizează activitatea Touriste en France/Turist în Franța, coordonată de doamnele profesoare Tamara Sabin și Angela Nesteriuc.

Evenimentul se desfășoară în cadrul proiectului „Itinéraire(s) francophone(s)”, care își propune să prezinte publicului larg universul francofon actual, conceput ca un spațiu al cooperării și al dezbaterilor interculturale. Construit în jurul limbii și civilizației franceze, proiectul urmărește cunoașterea și înțelegerea multiplelor identități culturale francofone.

„Necesitatea proiectului rezidă din realitatea actuală care a impus un nou termen, cel de „francofilofoni” (La francophilophonie roumaine- une réalité à vivre (repères et essais), S-M. Ardeleanu, M. Șovea) care înglobează o comunitate vastă, formată din țări francofone sau francofile la care se adaugă francofonii și francofilii din lumea întreagă, indiferent de țara lor de origine”, transmit organizatorii.

Această primă activitate a proiectului își propune să prezinte Franța și capitala sa, Parisul, prin ochii unui turist străin. Astfel, indicațiile tehnice utile în realizarea unei excursii pe cont propriu vor fi completate cu materiale video și prezentări ale monumentelor sau muzeelor pariziene, dar și cu mărturii din experiența personală a participanților.

Mai multe informații despre această activitate pot fi consultate pe pagina de facebook a Alianței Franceze din Suceava, la adresa https://www.facebook.com/Alliance-Francaise-de-Suceava-100509888805151, precum și pe site-ul Alianței Franceze din Suceava: https://afsuceava.ro.

Articole Similare

Back to top button