Articole GeneraleComunicate de presaCulturaEducatieEvenimenteStiri Locale

Sesiuni de training pentru cadrele didactice, pe tema Comunicare, limbaj și scriere în educația timpurie, la Suceava

Conferința de Educație Timpurie, singurul eveniment dedicat educației timpurii cu acces GRATUIT pentru cadrele didactice din învățământul preșcolar și primar ce activează în sistemul public, va fi organizată la Suceava, pentru al treilea an consecutiv.

Activitățile conferinței vor începe sâmbătă, 4 noiembrie, de la ora 09:00, la Școala Filadelfia, unde sunt invitați educatorii, învățătorii și profesorii din învățământul preșcolar și primar.

Conferința va aborda tema „Dezvoltarea comunicării, limbajului și scrierii în educația timpurie”, o temă esențială pentru dezvoltarea cognitivă, emoțională și socială în primii ani de viață. Cadrele didactice prezente vor participa la workshop-uri complexe susținute de experți în educație preșcolară, din Marea Britanie și România.

„Cel mai recent studiu național arată că 42% dintre elevii români suferă de analfabetism funcțional. Putem schimba aceste cifre alarmante dacă înțelegem că este nevoie de dezvoltarea unor abilități încă din primii ani de viață. Lectura și scrisul, introduse prin metode adaptate vârstei, susțin curiozitatea și pasiunea de a învăța în anii de școală și ulterior acestora”, transmit organizatorii evenimentului.

Experții care vor fi prezenți la ediția de la Suceava sunt:

Valentina Secară – fondatoarea Conferinței de Educație Timpurie și a primei creșe private din România și promotor al conceptului de educație pentru copiii cu vârsta 0-3 ani. Valentina Secară a realizat stagii de pregătire, atât în România, cât și în Marea Britanie, pe diferite arii din domeniul pedagogic și al managementului educațional. Prin First7 – Parents & Educators Coaching, a susținut numeroase sesiuni de training pentru cadre didactice din învățămâtul preșcolar și primar, dar și webinarii pentru părinți, pe teme legate de îngrijirea și educația copilului mic, stimularea intelectuală, emoționala și fizică a acestuia.

Alexandra Chiorando – cu peste 20 de ani de experiență în predarea și conducerea de școli și creșe private din Marea Britanie. Alexandra Chiorando este ghidată în profesia sa de principiul conform căruia copiii vor prospera atunci când se simt ascultați și respectați. Abordarea sa asupra actului educațional este distractivă, practică și personalizată.

Chris Connaughton – s-a format ca actor și a lucrat în diverse teatre și centre de artă din Marea Britanie. A început să se implice în crearea de teatru pentru copii în colaborare cu CTC Theatre și a fondat Intext Performance pentru a scrie și produce propriile sale povești pentru tinerii spectatori. În prezent, prezintă peste 120 de reprezentații anual în școli.

„Lectura, povestitul sau interpretarea unui rol din povestire în fața copilului îi sporesc acestuia, în timp,  înțelegerea auditivă, vocabularul și conștientizarea fonologică. Îl ajută să își cultive gândirea critică, abilitățile analitice. Expunerea la lectură încă din primii ani le permite copiilor să înțeleagă diverse perspective și să dezvolte empatie, auto-reglare emoțională și răbdare. Iar cum fiecare copil are ritmul rău, este necesară o abordare holistică aici, prin care să fie respectate diferențele individuale, cu focus pe implicarea activă a celui mic.

Educatorii prezenți la această ediție vor avea ocazia să își însușească competențe și tehnici moderne în această direcție, prin care să îi susțină apoi pe copii, pentru ca ei să deschidă uși către o lume plină de cunoaștere și înțelegere”, declară Valentina Secară, inițiatoarea Conferinței de Educație Timpurie.

Cadrele didactice din sistemul public de învățământ se pot înscrie GRATUIT la Conferința de Educație Timpurie organizată la Suceava, accesând https://first7.ro/conferinte/conferinta-educatie-timpurie/editia2023/suceava/.

Înscrierea angajaților din instituțiile private este posibilă printr-un e-mail la office@first7.ro.

Evenimentul este organizat cu sprijinul sponsorilor: Alive Foundation, Catena, IGNA Instal, R-BAG Group, Iniko, VDM Rental, Estetiq Solution, ZENOS, Caregivers.

Partener local: EduMax Centru de Dezvoltare Personală și Profesională

Articole Similare

Back to top button