Articole GeneraleComunicate de presaEducatieEvenimenteStiri Locale

Zilele Mondiale ale Alimentației și Pâinii, sărbătorite în cadrul Facultății de Inginerie Alimentară de la USV

Luni, 16 octombrie 2023, Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava a organizat un eveniment dedicat Zilei Mondiale a Alimentației și Zilei Mondiale a Pâinii.

În acest an, organizatorii i-au avut ca invitați pe reprezentații companiei Zeelandia România, ai Centrului de Economie Montană CE-MONT Vatra Dornei și ai Fancy Pan Suceava. Alături de cadrele didactice și studenții facultății, la eveniment au participat elevi din clasele a XII-a de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava, coordonați de prof. Andrieș Andreea Claudia, prof. Somîtcă Alina și prof. Reindl Alexandra.

Diniciu Denisia, manager de marketing la Zeelandia România, le-a stârnit curiozitatea participanților cu trendurile din panificație și patiserie de la nivel mondial și național și a invitat studenții să fie creativi și să se implice în activitățile promovate de către companie.

Centrul de Economie Montantă CE-MONT Vatra Dornei a fost reprezentat de Mădălina Iuga-Ungureanu, cercetătoare, absolventă FIA, care a prezentat principalele direcții de cercetare ale centrului, axate pe produsele montane și valorificarea potențialului zonei montane.

Victoria Hudiț, masterandă în cadrul FIA, și soțul ei, Dan Hudiț, le-au povestit studenților despre drumul parcurs până la prezentul Fancy Pan, o mică afacere în domeniul panificației artizanale, precum și secretele care stau în spatele unei pâini cu maia de calitate.

În încheierea evenimentului, prof. univ. dr. ing. Mircea Oroian, decanul Facultății de Inginerie Alimentară, le-a transmis participanților că, pentru români, pâinea reprezintă unul din cele mai consumate produse alimentare, iar perspectivele de dezvoltare de noi sortimente sunt corelate cu imaginația inginerului și cerințele consumatorului final.

„Ziua Alimentației coincide cu Ziua Mondială a Pâinii (World Bread Day). Anul acesta se împlinesc 22 ani de când Uniunea Internațională a Brutarilor (UIB) a hotărât ca ziua dedicată alimentației să coincidă cu ziua în care pâinea să fie ridicată la rang înalt. Ziua Mondială a Pâinii este sărbătorită anual în aproximativ 30 de țări de pe toate continentele, printre care și România. În plus, începând cu anul 2012, pe 16 octombrie, în România se sărbătorește și Ziua Națională a Asociației Specialiștilor din Industria Alimentară”, transmit reprezentanții Facultății de Inginerie Alimentară de la USV.

Articole Similare

Back to top button