Articole GeneraleExterneStiri

Iordania a anunțat anularea summitului din 19 octombrie, la care trebuia să participe Joe Biden

Autoritățile din Iordania au anunțat, în mod oficial, anularea summitului programat pentru mâine, 19 octombrie, la care ar fi trebuit să participe președintele american Joe Biden, alături de mai mulți lideri arabi, regele Abdullah al Iordaniei, președintele egiptean Abdel Fattah el-Sisi și președintele palestinian Mahmoud Abbas.

Summitul va avea loc „atunci când se va lua decizia de a opri războiul și de a pune capăt acestor masacre”, a declarat ministrul iordanian de externe Ayman Safadi.

Înainte de anularea evenimentului, în semn de protest față de bombardarea unui spital din Gaza, marți, 17 octombrie, președintele Abbas și-a anulat participarea la întâlnirea programată cu Biden și ceilalți lideri din Orientul Mijlociu.

Statele Unite ale Americii au promis sprijin militar, trimițând transportoare și ajutoare în regiune. Oficialii au declarat că vor cere Congresului un ajutor suplimentar de peste 2 miliarde de dolari atât pentru Israel, cât și pentru Ucraina, care se luptă cu invazia Rusiei.

Articole Similare

Back to top button