Articole GeneraleSPORTStiriStiri Nationale

Patru medalii pentru România, la Cupa Mondială de gimnastică aerobică de la București

Sportivii români au cucerit două medalii de aur, una de argint și una de bronz la Cupa Mondială de gimnastică aerobică, care s-a desfășurat, la sfârșitul săptămânii trecute, la Sala Polivalentă din București.

Prima medalie de aur a fost câștigată de echipa formată din Larisa Șuiu, Daniel Țavoc, Darius Branda, Leonard Manta și David Gavrilovici. Federația Română de Gimnastică notează că „au avut o evoluție impecabilă la Grup” și au obținut 20.233 puncte. Podiumul a fost completat de echipa Italiei, cu 19.589, și a Turciei, cu 18.900 puncte.

Cea de-a doua medalie de aur, în finala de la dans aerobic, a fost obținută de Daria Mihaiu, Sandra Dincă, Mădălin Boldea, Vlăduț Popa, Antonio Surdu, David Gavrilovici, Claudia Ristea și Larisa Șuiu, care au fost notați cu 17.450 puncte, primind cele mai mari note la execuție (8.500) și artistic (8.950). Spania a terminat pe locul secund, cu 17.000 puncte, iar Finlanda s-a clasat pe a treia poziție a clasamentului, cu 16.950 puncte.

Românii s-au clasat pe locul 2, cu medalie de argint, în proba de Trio. Leonard Manta, David Gavrilovici, Claudia Ristea au obținut 19.928 puncte, fiind devansați de echipa Italiei, cu 20.133 puncte. Podiumul a fost completat de Franța, 19.776 puncte.

În finala probei de perechi mixte, primul loc a fost ocupat de gimnaștii italieni, cu 19.800, pe locul secund s-a clasat Ucraina, cu 19.600, iar bronzul a fost câștigat de românii Daniel Țavoc și Sandra Dincă, notați cu 19.400. Și locul al patrulea în clasament a fost ocupat tot de România, Daria Mihaiu și Darius Branda fiind notați cu 19.250 puncte.

Gimnaștii români sunt antrenați de Marcela Fumea, Mădălina Cioveie și Cristiana Spînu.

Articole Similare

Back to top button