Articole GeneraleComunicate de presaSanatateStiri Locale

Tânără de 22 de ani, cu infarct miocardic acut, diagnosticată și tratată cu succes la Spitalul Clinic Județean Suceava

Vineri, 13 octombrie 2023, o echipă formată din medici urgentiști, cardiolog, cardiolog intervenționist, medic ATI, de la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava, a diagnosticat și tratat cu succes un infarct miocardic acut inferior la o tânără de 22 de ani.

Aceasta s-a prezentat în Unitatea de Primiri Urgențe, acuzând durere toracică anterioară intensă, greață și vărsături, având modificări specifice pe electrocardiogramă, dar fără factori de risc.

„Aceste cazuri sunt foarte rare la această grupă de vârstă. În această situație, cel mai probabil, cauza a fost originea anatomică diferită a arterei coronare drepte (origine înaltă), dar, bineînțeles, trebuie excluse, alte cauze pe parcursul zilelor următoare. Este cea mai tânără pacientă diagnosticată cu infarct miocardic de până acum. A mai fost un astfel de caz, tot la o tânără, de 29 de ani, dar care avea un factor de risc major – era mare fumătoare”, a declarat dr. Paul Turcoman, medic cardiolog intervenționist.

Personalul medical precizează că, în general, cazuri cu aceleași manifestări, la vârste atât de tinere și fără factori de risc, se încadrează de obicei la suspiciuni înalte de miocardită. „În această situație, experiența medicilor de la SCJU Suceava a condus la punerea unui diagnostic corect și o intervenție promptă din partea echipei de cardiologie intervențională”, a precizat dr. Dan Teodorovici, purtător de cuvânt al unității medicale.

Articole Similare

Back to top button