AdministratieArticole GeneraleComunicate de presaStiriStiri Locale

Gheorghe Flutur: „Sunt convins că, până la sfârșitul acestui an, orașul Vatra Dorna se va schimba la față”

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat marți, 10 octombrie, că autoritățile județene vor continua să sprijine Primăria Municipiul Vatra Dornei, în demersul de îmbunătățire a aspectului general al orașului-stațiune, prezentând și proiectele demarate în oraș în acest sens.

Proiectele se desfășoară în jurul Cazinoului Băilor, reabilitat de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, printr-un proiect european. Acesta este aproape finalizat, iar pe 28 noiembrie, de Ziua Bucovinei, va fi inaugurat Centrul Muzeal Cazinoul Băilor.

Despre proiectele care se desfășoară în această perioadă în oraș, președintele CJ Suceava precizează că străzile și trotuarele din jurul cazinoului sunt pavate cu piatră specială, au fost finalizate lucrările la podul peste râul Dorna, iar în albia râului se betonează un canal în amonte și aval de pod, care va da un aspect liniștit apei. De asemenea, pe strada Luceafărului, care leagă Primăria de Cazino, au avut loc ample lucrări de schimbare a conductelor de apă, canalizare, gazul metan și îngroparea cablurilor în canale tehnice, iar acum se pavează cu piatră cubică. Se lucrează și pe bulevardul Mihai Eminescu, unde au fost refăcute trotuarele, a fost turnat primul strat de asfalt și se lucrează la ridicarea capacelor de canalizare, urmând să fie turnat și cel de al doilea strat.

„Implicarea noastră, a CJ Suceava, și implicarea primăriei au fost permanente, de la aprovizionarea cu piatră pentru trotuar, până la pregătirea iluminatului stradal. Am cuvinte de apreciere față de constructorii care au lucrat până seara târziu, inclusiv sâmbătă. Din cei 30 km de conducte de gaz metan, doar un km de conductă mai este de îngropat. Testul rețelei este finalizat, iar constructorul garantează că până în decembrie vor putea da drumul la gaz în municipiul Vatra Dornei. Sunt convins că până la sfârșitul acestui an orașul Vatra Dorna se va schimba la față”, a transmis Gheorghe Flutur.

Președintele Consiliului Județean Suceava a precizat că, în ultima perioadă, orașul a fost un șantier general, lucru care a creat disconfort pentru populație, însă încep să fie resimțite beneficiile lucrărilor recente. „Cuvinte de apreciere am și pentru Primăria Dorna. Echipa primarului, împreună cu viceprimarul, au fost neobosiți pe toate șantierele din oraș. Acesta este doar un exemplu a legăturii strânse dintre CJ Suceava și primării, unde gândirea de echipă, pe care o încurajăm cu fiecare dintre localitățile județului Suceava, a început deja să dea roade”, a adăugat Președintele CJ.

Articole Similare

Back to top button