Articole GeneraleExterne

Gruparea Hezbollah intră în război, împotriva Israelului, alături de Hamas

Hezbollah a revendicat un atac lansat din Liban în această dimineață asupra nordului Israelului și anunță că e solidar cu „rezistența palestiniană victorioasă”, la o zi după ofensiva la scară largă declanșată de mișcarea islamistă palestiniană Hamas din Fâșia Gaza, împotriva Israelului.

Organizația militantă Hezbollah a transmis că a tras rachete și obuze asupra fermelor Shebaa israeliene. Într-un comunicat, gruparea a afirmat că atacul a vizat trei obiective, inclusiv o „poziție radar” în Fermele Shebaa, o locație ocupată de Israel din 1967, despre care Libanul spune că îi aparține.

„În drumul spre eliberarea a ceea ce a rămas din pământul nostru libanez ocupat și în solidaritate cu rezistența palestiniană victorioasă și cu lupta poporului palestinian, liderul brigăzii martirului (Hezbollah) Hajj Imad Mughniyeh în Rezistența Islamică (Hezbollah) azi dimineață, duminică, 8 octombrie 2023, a atacat trei poziții ale ocupației sioniste în zona Fermelor Libaneze Ocupate Shebaa”, se arată în comunicatul grupării.

Artileria israeliană a lovit sudul Libanului, ca răspuns la atacul armat provenit din această zonă.

Premierul Benjamin Netanyahu i-a avertizat pe israelieni că „se angajează într-un război lung și dificil”. „Prima fază se va încheia (…) cu eliminarea marii majorități a forțelor inamice care s-au infiltrat pe teritoriul nostru”, a declarat șeful guvernului israelian într-o declarație făcută duminică dimineața.

Cel mai recent bilanț, publicat în jurul orei 11:00, arată că peste 350 de persoane și-au pierdut viața, iar peste 1800 au fost rănite, în urma atacurilor militanților Hamas în Israel. De asemenea, 313 palestinieni au murit și aproape 2000 au fost răniți în acțiunea de represalii a armatei israeliene, anunță Ministerul Sănătății al Autorității Palestiniene.

Articole Similare

Back to top button