Articole GeneraleComunicate de presaCulturaEvenimenteStiri Locale

Festivalul Internațional de Film, Diaporamă și Fotografie „Toamnă la Voroneț”, ediția 43, revine la Gura Humorului

Ediția 43 a Festivalului Internațional de Film, Diaporamă și Fotografie „Toamnă la Voroneț” va avea loc la Gura Humorului în perioada 28-30 septembrie 2023.

Publicul acestei ediții este așteptat să celebreze, alături de organizatori și invitații speciali, 100 de ani de la nașterea regizorului Ion Popescu Gopo printr-o serie de evenimente, precum lansări de carte, proiecții de filme pentru copii și publicul larg, ateliere de benzi animate pentru copii și nu numai.

Programul va fi completat de vernisaje ale unor expoziții de fotografie, recitalul extraordinar susținut de Essenza Quartet, cu melodii din filme celebre, proiecții speciale de film, în prezența echipelor, care vor răspunde la întrebări, în cadrul unor sesiuni de Q&A. Invitații speciali ai ediției 43 sunt regizorii Copel Moscu, Nae Caranfil, Radu Igazsag, actorul Marius Florea Vizante, dar și alte personalități marcante ale cinematografiei românești.

Vor fi prezentate și filmele selectate în competiția oficială, grupate în patru secțiuni: film documentar, film studențesc, film turistic, digiporamă. La această ediție au fost înscrise peste 2200 de filme din 112 țări, printre care se numără SUA, Polonia, Franța, Spania, Italia, Canada, Egipt, Iran, China, Germania, India, Portugalia, Marea Britanie, Romînia, Rusia, Turcia și Cambodgia. 32 au intrat în competiție, în cadrul festivalului.

Organizatorii anunță că un alt nume important al cinematografiei românești, Anamaria Marinca, va participa la Festivalul Internațional „Toamnă la Voroneț” 2023, în calitate de membru al juriului.

Anamaria Marinca este o actriță de teatru și film consacrată în România, actualmente activând în Londra. A interpretat personaje principale în producții premiate, atât în filme de televiziune cum ar fi „Sex Trafic” (2005), regia David Yates, pentru care a obținut premiul BAFTA, cât și în lungmetraje. A debutat pe marile ecrane în drama câștigătoare a Palmierului de aur, „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile”, regia Cristian Mungiu, în care interpretează rolul Otiliei.

Colaborările din lumea filmului includ nume sonore, cum ar fi Francis Ford Coppola, Julie Delpy, Hans-Christian Schmid, Sebastian Cordero, David Ayer, Goran Stolevski și alții.

Detalii complete despre Festivalul Internațional de Film, Diaporamă și Fotografie „Toamnă la Voroneț” de la Gura Humorului sunt disponibile și pe site-ul Festivalului (www.toamnalavoronet.ro) și pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/culturahumor.ro/.

Organizatori: Primăria Gura Humorului, Centrul Cultural Gura Humorului, Consiliul Județean Suceava, Centrul Cultural Bucovina
Parteneri instituționali: Uniunea Cineaștilor din România, DACIN SARA, Centrul Național al Cinematografiei, Arhiva Națională de Filme
Sponsori: KODAK Cinelabs, Cotnari
Parteneri de ospitalitate: Best Western Bucovina, Pensiunea Elegance
Parteneri media: TVR Iași, Radio România Iași, Radio România Cultural, Radio Impact FM, Radio AS, Monitorul de Suceava, Crai Nou, Revista FILM, AaRC

Articole Similare

Back to top button