Articole Generale

UEFA a notificat Federația Română de Fotbal cu privire la sancțiunile impuse după meciul România-Kosovo

UEFA a notificat Federația Română de Fotbal cu privire la sancțiunile impuse după meciul România-Kosovo, desfășurat pe 12 septembrie, la București, în preliminariile pentru Campionatul European din 2024.

Capetele de acuzare au fost:

  • Afișarea și scandarea de mesaje politice
  • Comportament rasist al suporterilor
  • Aprinderea de torțe
  • Aruncarea de obiecte pe teren
  • Blocarea zonelor de acces public

UEFA a decis să amendeze FRF cu 52.000 de euro, iar următorul meci organizat pe teren propriu se va disputa în spatele ușilor închise. Astfel, în urma sancțiunii anunțate, partida România – Andorra, programată pe 15 octombrie, de la ora 21:45, se va desfășura fără spectatori. Cu toate acestea, la meci vor avea acces GRATUIT copiii sub 14 ani, organizați în grupuri, de la unități de învățământ preșcolar și școlar, școli de fotbal, grupe de juniori ale cluburilor de fotbal, doar cu câte un însoțitor la fiecare grup de 10 copii. Procedura completă de înscriere va fi anunțată în zilele viitoare.

„Federația Română de Fotbal respinge comportamentul iresponsabil al grupului de spectatori de la peluza Sud care a dus la întreruperea meciului cu Kosovo și reiterează principiul după care este guvernat fotbalul în România, și anume neamestecul politicului în actul sportiv. De asemenea, FRF condamnă cu fermitate mesajele provocatoare de natură politică, ideologică, religioasă sau insultătoare, acestea fiind categoric interzise pe stadioane. Totodată, așteptăm cu interes de la organele abilitate rezultatele cercetării legale în funcție de faptele comise de spectatorii care au determinat întreruperea meciului cu Kosovo”, se arată într-un comunicat transmis de Federația de Fotbal.

Articole Similare

Back to top button