Articole GeneraleComunicate de presaCulturaEvenimenteStiri Locale

8 ani de Teatru la Suceava, marcați prin spectacole de teatru, realitate virtuală și dans

În anul 2015, pe 24 septembrie, Consiliul Local Suceava a hotărât înființarea Teatrului Municipal, care urma să poarte numele marelui dramaturg cu origini bucovinene Matei Vișniec. Pentru a marca 8 ani de la acest moment, Teatrul Municipal „Matei Vișniec” își propune să fie aproape de comunitate, oferind sucevenilor, în zilele de 23 și 24 septembrie, atât spectacole pentru adulți și copii, cât și proiecte noi și inedite.

Seria evenimentelor care celebrează 8 ani de Teatru la Suceava va debuta sâmbătă, 23 septembrie, între orele 10:00 – 14:00, cu „Micul Prinț”, cel mai nou proiect cultural în VR360, care va putea fi urmărit gratuit pe platformele teatruvr.ro și VR-hall.com. Doritorii se vor putea conecta la platforme și se vor bucura de o experiență unică, de o noutate absolută, cu condiția să aibă ochelari speciali pentru realitate virtuală. „Insula de TeatruVR va fi prezentă la Suceava, iar echipa de teatruVR va prezenta și astfel noul proiect în fața spectatorilor prezenți la Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava. Accesul la spectacol, pe ambele site-uri, va fi gratuit, datorită sprijinului financiar acordat de AFCN”, precizează reprezentanții instituției sucevene.

„Micul Prinț” VR360 este o producție artistică aparte, cu un concept inedit care o face greu de încadrat într-un singur gen. Pornind de la spectacolul de teatru muzical „Micul Prinț”, montat pe scena TMMVS în 2022 de regizorul și compozitorul Cári Tibor, această variantă este o adaptare în VR360, ideală pentru a pune în valoare toate uneltele multimedia utilizate în spectacol. Regia și libretul original sunt semnate de Cári Tibor, care declară că această producție este una extrem de personală în care a încercat să includă toată experiența și inspirația lui.

„În „Micul Prinț” VR360 artiștii au cântat live pe scena TMMVS, unde a avut loc filmarea adaptată la această tehnologie. Ceea ce iese însă în evidență în această versiune a „Micului Prinț” este latura sa muzicală. Accentul se pune pe valorificarea partiturii”, adaugă organizatorii.

Cel de-al doilea eveniment care marchează aniversarea a 8 ani de Teatru la Suceava este spectacolul „Occident Express” de Matei Vișniec, în regia lui Alain Timár. Acesta se va juca în data de 23 septembrie, la ora 19:00, fiind primul spectacol în limba franceză al Teatrului „Matei Vișniec”, producție prezentată la Festivalul Internațional de Teatru de la Avignon 2023, unde s-a clasat în TOP 30 din aproape 1500 de spectacole în OFF ale festivalului.

Biletele sunt puse în vânzare atât online, pe www.blt.ro, cât și la casieria teatrului.

De asemenea, duminică, 24 septembrie, de la ora 19:00, compania Contemporary Creative Dreamers prezintă un spectacol de dans contemporan, „Oaza Nebunilor”, producție ce reprezintă o invitație adresată publicului de a chestiona veridicitatea informației cu care intră în contact în fiecare moment.

Intrarea este liberă și se realizează pe bază de rezervare astfel:

  • prin email, la adresa contemporarycreativedreamers@gmail.com, cu titlul „Rezervare – Spectacol „Oaza Nebunilor” – Suceava”, în care se va menționa numele persoanei care realizează rezervarea, numărul de locuri rezervate, număr de contact.
  • la casa de bilete a Teatrului Municipal „Matei Vișniec” din Suceava.

Articole Similare

Back to top button