AdministratieArticole GeneraleComunicate de presaStiriStiri Locale

Poziționarea Aeroportului „Ștefan cel Mare” pe primele locuri în statisticile naționale, argument în aducerea de noi zboruri internaționale la Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a transmis marți, 19 septembrie, că Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava se află pe locul 5 la nivel național în clasamentul realizat de Asociația Aeroporturilor din România.

Astfel, statistica realizată poziționează Aeroportul „Ștefan cel Mare”, în continuare, pe o poziție fruntașă a topului, după cele din Timișoara, Iași, Cluj și București, înaintea aeroporturilor Craiova, Sibiu, Târgu Mureș, Bacău, Oradea, Brașov, Constanța, Maramureș, Băneasa, Satu Mare, Arad și Tulcea.

„Mai mult, Aeroportul din Suceava este pe locul 6 la numărul de mișcări, aproape la egalitate cu cel din Constanța, fiind vorba de litoral și de luna august. Aceste cifre sunt un puternic suport de argumente în negocierile pe care le avem în aceste zile cu operatori aerieni”, a precizat Gheorghe Flutur.

Acesta a anunțat și că, la începutul săptămânii, o delegație a Aeroportului Suceava, condusă de directorul Ioan Măriuța, a fost prezentă în capitala Irlandei, la Dublin, la o discuție cu una dintre cele mai mari companii aeriene. Scopul a fost acela de a prezenta argumentele oportunității de deschidere a unor curse internaționale de pe aeroportul din Suceava. Această întâlnire a fost intermediată de ambasadorul României în Irlanda.

În ultima perioadă, au fost purtate discuții și cu operatori din Republica Moldova, urmând întâlniri și cu reprezentanți ai altor companii.

Articole Similare

Back to top button