Articole GeneraleComunicate de presaCulturaEducatieEvenimenteStiri LocaleStiri Nationale

Noaptea Cercetătorilor Europeni, cel mai longeviv eveniment dedicat științei, are loc pe 29 septembrie

Pe 29 septembrie 2023, Noaptea Cercetătorilor Europeni, cel mai cunoscut și longeviv eveniment dedicat științei și cercetării, se deschide publicului larg, în 28 de orașe din România. Cercetători renumiți la nivel național și internațional vor interacționa cu pasionații de știință, care vor avea astfel ocazia de a înțelege mai bine cât de importantă este munca de cercetare și impactul pe care aceasta îl are asupra vieții cotidiene.

Evenimentul este o inițiativă a Comisiei Europene și a fost apreciat de public, încă de la prima ediție în anul 2005, datorită caracterului său inovativ, prin care știința a devenit accesibilă tuturor.

Cercetători din întreaga țară au pregătit pentru acest eveniment experimente inedite, prezentări ale celor mai inovative proiecte, demonstrații, workshop-uri interactive și dezbateri pe teme științifice. Concursurile și surprizele vor condimenta atmosfera evenimentelor din București, Alba Iulia, Arad, Bacău, Bârlad, Brăila, Bumbești-Jiu, Buzău, Călărași, Câmpia Turzii, Constanța, Deva, Făgăraș, Galați, Hunedoara, Mediaș, Oradea, Petrila, Piatra Neamț, Ploiești, Suceava, Târgoviște, Târgu Neamț, Târgu Jiu, Timișoara, Titu, Tulcea și Zalău.

La Suceava, Universitatea „Ștefan cel Mare” va fi gazda evenimentului, pe 29 septembrie, începând cu ora 17:00.

Toate detaliile privind programul și activitățile din fiecare oraș se regăsesc pe website-ul evenimentului: www.noapteacercetatorilor.eu. Intrarea este liberă.

„Curiozitate, pasiune, creativitate, determinare, perseverență și lista poate continua… Acestea sunt doar câteva dintre caracteristicile celor care vor sărbători împreună magia științei pe 29 septembrie, cercetători și vizitatori deopotrivă. Edițiile de succes din anii trecuți ne întăresc tot mai mult convingerea că evenimentul facilitează într-un mod aparte expunerea publică a cercetătorilor și a rezultatelor muncii lor, făcând posibilă interacțiunea directă între mediul de cercetare și publicul larg. Fie că vorbim despre cercetători renumiți, de tineri interesați de o carieră în cercetare sau, pur și simplu, de oameni curioși, experiența participării la Noaptea Cercetătorilor Europeni va fi unică pentru fiecare dintre cei care vor trece pragul evenimentului”, au transmis organizatorii.

Noaptea Cercetătorilor Europeni se înscrie în seria Acțiunilor Marie Skłodowska-Curie, fiind un eveniment ce atrage anual peste 1,5 milioane de vizitatori. Noaptea Cercetătorilor Europeni 2023 se organizează în 26 țări, iar peste 400 orașe din Europa și nu numai vor fi gazde ale manifestărilor științifice.

Articole Similare

Back to top button