Articole GeneraleComunicate de presaEducatieEvenimenteStiri Locale

Manifestări dedicate începutului de an școlar francofon la Suceava, organizate de Alianța Franceză, în luna septembrie

Alianța Franceză din Suceava, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava, Centrul de Reușită Universitară al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, Colegiul Național „Petru Rareș”, Primăria Municipiului Suceava și Asociația Club Sportiv Academia de Sport organizează, în perioada 5-24 septembrie, a treia ediție a evenimentului La Rentrée francophone à Suceava/Începutul de an școlar francofon la Suceava.

În cadrul manifestărilor dedicate demarării activităților francofone și cursurilor de limba franceză din cadrul Alianței Franceze din Suceava sunt organizate mai multe activități destinate elevilor și profesorilor de limba franceză.

Programul activităților a demarat marți, 5 septembrie, când elevii clasei a V-a intensiv franceză de la Colegiul Național „Petru Rareș” au avut ocazia să descopere Alianța Franceză din Suceava și o parte din echipa instituției, în cadrul activității „Le français sur scène”, coordonată de prof. Irina Melisch.

„La Rentrée francophone à Suceava” a continuat în zilele de 15 și 16 septembrie, cu un stagiu de formare dedicat profesorilor de limba franceză, format dintr-un atelier interactiv centrat pe competența plurilingvă și interculturală în predarea limbii franceze, propus de formatorul internațional conf. univ. Silvia Guțu, coordonatoarea Centrului Universitar Francofon din Chișinău, și un atelier cu aplicații practice referitoare la utilizarea radioului la ora de limbă franceză, coordonat de prof. Gabriela Mangîr de la Colegiul Național „A.T. Laurian” din Botoșani.

În deschiderea stagiului au participat Romain Chrétien, directorul național de cursuri și certificări de la Institutul Francez din România și directoarea Alianței Franceze din Suceava, lector univ. dr. Mariana Șovea, cu prezentări pe tema principalelor proiecte și evenimente francofone din perioada următoare, precum și a ofertei de cursuri și certificări propuse de Alianța Franceză elevilor și profesorilor suceveni.

„La Rentrée francophone à Suceava” se va încheia cu participarea la Crosul Sucevei ediția a VIII-a, organizat de clubul ASC Academia de Sport Suceava, cu sprijinul Primăriei Suceava, activitate înscrisă în rândul proiectelor sportive promovare de Alianța Franceză.

Evenimentul „La Rentrée francophone à Suceava”, ediția a treia, este dedicat profesorilor de limba franceză, elevilor și studenților, care vor sărbători astfel, într-un mod creativ și interactiv, începerea unui nou an de studii francofone.

Articole Similare

Back to top button