AdministratieArticole GeneraleComunicate de presaStiri Locale

Ion Lungu a purtat discuții cu reprezentanți ai Guvernului despre susținerea sistemului de termoficare în această iarnă și proiectele PNRR

Primarul Municipiului Suceava, Ion Lungu, a participat în această săptămână, la București, la o întâlnire de lucru unde au fost abordate modalitățile de susținere a funcționării sistemului de termoficare în iarna 2023-2024.

La discuții au fost prezenți Sebastian Burduja, Ministrul Energiei, Daniela Pescaru, Secretar de Stat la Ministerul Finanțelor Publice, Vali Baciu, Director cu probleme de termoficare la Ministerul Dezvoltării, dar și mai mulți primari din țară, care au solicitat aprobarea schemei de sprijin de anul trecut. Aceasta presupune decontarea de la bugetul statului, prin Ministerul Dezvoltării, a unui procent de 50% din factura la combustibilul folosit pentru sistemele termice.

De asemenea, ministrul Sebastian Burduja a prezentat strategia de derulare a proiectelor cu finanțare europeană, pe PNRR, derulate prin ministerul pe care îl conduce. „În ceea ce privește municipalitatea suceveană, proiectele europene pe care le derulăm prin Ministerul Energiei, situația este următoarea: la Parcul Fotovoltaic s-a încheiat perioada de consultare pentru Ghidul Solicitantului, iar la proiectul de Reabilitare, modernizare a rețelelor inteligente de termoficare a fost publicat în dezbatere publică Ghidul Solicitantului pe data 13 septembrie”, precizează Ion Lungu.

Totodată, primarul Sucevei a avut discuții, la Ministerul de Finanțe, la Ministerul Dezvoltării, la MIPE -Direcția de implementare a proiectelor PNRR, legate de componentele locale C5 și C10, respectiv renovări din punctul de vedere al eficienței energetice a clădirilor și mobilitate urbană – achiziții de autobuze electrice.

„Am convingerea că o parte din problemele ridicate își vor găsi rezolvarea în perioada următoare”, a adăugat Ion Lungu.

Articole Similare

Back to top button