Articole GeneraleComunicate de presaCulturaEvenimenteStiri Locale

Autocunoștere și cunoașterea lumii prin arta fotografică – tematica unei noi expoziții de la Galeria Zamca

În perioada 1-30 septembrie 2023, Galeria Zamca își deschide porțile în fața publicului pentru o nouă expoziție de artă fotografică semnată de Dimitrie Balint și intitulată „Regăsind trecutul – Imagini din fosta regiune Suceava”. Artistul aduce în prim-plan o colecție captivantă de imagini care redau frumusețea și istoria locurilor și oamenilor Sucevei.

Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 15 septembrie 2023, începând cu ora 14:00, și va oferi participanților oportunitatea de a intra în dialog cu artistul, precum și de a se bucura de un moment literar special, susținut de criticul de artă drd. Delia-Ioana Leizeriuc, consilier la Direcția Județeană pentru Cultură Suceava. Curatorul expoziției este Mihai Pânzaru – PIM, maestru caricaturist.

„Expoziția „Regăsind trecutul” aduce în prim-plan o varietate de stiluri fotografice, de la portrete captivante până la peisaje impresionante. Lucrările lui Dimitrie Balint au fost apreciate atât la nivel național, cât și internațional, consolidându-l ca un reprezentant talentat al artei fotografice”, precizează organizatorii menifestării artistice.

Expoziția este organizată de Asociația Institutul Bucovina, Academia PIM, Ministerul Culturii – Direcția Județeană pentru Cultură Suceava, Asociația Potaissa Art Turda și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.

Intrarea la expoziție este gratuită, iar publicul poate vizita Galeria Zamca de luni până vineri, în intervalul orar 09:00-17:00, pe Strada Zamca, numărul 17, în Suceava (în spatele magazinului LIDL Mărășești).

Pentru mai multe informații despre expoziție, Asociația Institutul Bucovina poate fi contactată la telefon 0230 524 128 sau e-mail info@bucovinainstitute.org. Pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/i.bucovina și website-ul www.bucovinainstitute.org, cei interesați pot afla informații actualizate despre activitățile și evenimentele Asociației.

Articole Similare

Back to top button